Nouă amendă pentru șoferii din București

Șoferii din Capitală se vor uita de două ori înainte să parcheze. 

Șoferii care vor parca pe spațiul verde sau pe trotuar vor fi amendați de poliția locală, decizia fiind aprobată de Consiliul Local Sector 1, miercuri, potrivit România TV. 

Amenda se ridică până la 500 de lei. 

"Se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul pe spaţiile verzi aflate pe raza Sectorului 1. Nerespectarea dispoziţiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 500 lei, pentru persoanele fizice şi de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele juridice", se menţionează în expunerea de motive a proiectului iniţiat de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. 

Primăria Sectorului 1 a făcut mai multe demersuri pentru reluarea activităţii ridicării maşinilor parcate ilegal. Guvernul este obligat printr-o decizie a instanţei, luată în urma demersurilor făcute de Primăria Sectorului 1, să adopte, în regim de urgență, regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Deşi hotărârea judecătorească nu este definitivă, Primăria Sectorului 1 va solicita Executivului să adopte rapid acest regulament, pentru "decongestionarea traficului și siguranța pietonilor". În Sectorul 1 nu se mai ridică mașinile parcate neregulamentar din mai 2015, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel