Urmărește emisiunea live


Nou consilier prezidențial la Cotroceni: Ligia Deca. Klaus Iohannis a semnat decretul

Administrația Prezidențială a anunțat în urmă cu puțin timp că președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru numirea unui nou consilier la Palatul Cotroceni.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a numit-o pe doamna Ligia Deca în funcția de consilier de stat la Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, începând cu data de 1 iulie a.c.", informează sursa citată.

Cine este Ligia Deca

Potrivit romaniacurata.ro, Ligia Deca este cercetător în științe politice la Universitatea din Luxemburg, având ca arii de expertiză procesul de Europenizare, politicile publice în învățământul superior și internaționalizarea educației. De asemenea, ea colaborează și ca expert în politici publice, în cadrul Unității Excutive pentru Finanțarea Învățământului Superior, cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), unde coordonează activități legate de politicile publice privind internaționalizarea educației în cadrul proiectului 'Internaționalizare, echitate și management universitar pentru un învățământ superior de calitate (IEMU)'.

Ligia Deca este membră a grupului de experți al Comisiei Europene pe tema 'Science in Education' și expert al Consiliului Europei. 

În perioada 2010-2012, Ligia Deca a fost coordonatoarea Secretariatului Bologna, perioadă în care a coordonat o echipă de profesioniști în vederea susținerii programului de lucru 2009-2012 din cadrul Procesului Bologna. 

În perioada 2008-2010,  a fost președintele Uniunii Studenților din Europa (ESU), ceea ce a presupus, între altele, și reprezentarea organizației în cadrul Bologna Follow-Up Group, structurile Uniunii Europene în domeniul educației și UNESCO.

În anul 2008, Ligia Deca a coordonat proiectul pilot al Coaliției pentru Universități Curate, în cadrul Societății Academice din România (SAR).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel