Norvegia, regulă strictă pentru toți refugiații

Guvernul norvegian intenționează să le ofere persoanelor care au primit azil pe teritoriul regatului drept de ședere doar pentru cinci ani. Ulterior, la încheierea acestui termen, vrea să le trimită înapoi în țările de origine, dacă acolo se înregistrează o ameliorare a situației.

Potrivit ministrului-adjunct de justiție al Norvegiei, Joran Kallemyr, o a doua evaluare pentru oferirea de azil la expirarea celor cinci ani trebuie să devină o procedură obligatorie și o condiție necesară pentru obținerea dreptului de ședere permanentă în această țară.

'Însă, dacă în acest răstimp situația din Siria sau Irak va deveni mai bună, refugiații din aceste țări vor trebui să se ducă înapoi', a subliniat Joran Kallemyr.

Acesta a explicat, de asemenea, că decizia de a-l trimite înapoi în țara de origine pe un anumit refugiat se va extinde și asupra tuturor rudelor sale care au primit drept de ședere pentru reîntregirea familiei.

[citeste si]

Guvernul de coaliție din Norvegia, din care fac parte două partide de dreapta, intenționează să înăsprească regulile privind imigrația nu doar pentru refugiați. Orice cetățean străin care ar dori să primească drept de ședere permanentă în regat va trebui, inițial, să locuiască pe acest teritoriu cel puțin cinci ani, comparativ cu trei ani cât se cere în prezent. Amendamentele necesare la legislația națională sunt dezbătute din luna martie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel