Noi stenograme în cazul Duicu, din „Biroul Oval” de la Victoria

Judecătorul Curţii de Apel Bucureşti a inserat o nouă stenogramă în motivarea deciziei prin care a dispus arestarea preventivă a președintelui CJ Mehedinți, Adrian Duicu, şi a şefului Poliţiei Mehedinţi. Din stenogramă reiese că Duicu îl asigura pe şeful Poliţiei, Constantin Ponea, că a vorbit despre el şi despre familia sa „în Biroul Oval” din Palatul Victoria, timp de 15 minute. Procurorii susţin că traficul de influenţă a fost comis în biroul premierului Victor Ponta, iar judecătorul admite că locul în care se desfăşoară aţiunea este Palatul Victoria, însă nu poate spune cu certitudine dacă este vorba de anticamera premierului sau chiar biroul său.

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-a folosit calitatea influentă pentru a determina o promovare în centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Ştefan Constantin Ponea. Ca să rezolve asta, Duicu a mers, conform referatului anchetatorilor, în biroul lui Victor Ponta, de la Palatul Victoria.

Judecătorul Curţii de Apel spune că în mod cert evenimentele s-au petrecut în Palatul Victoria, dar nu e clar dacă au avut loc în biroul premierului sau în anticameră.

Iată pasaje din motivarea instanţei, prezentate de gandul.info:

► „În anticamera şefului cancelarului primului ministru sau chiar în cabinetul premierului (apare ca fiind neclar până în prezent), inculpatul Duicu s-a intâlnit cu numitul Petre Tobă, unde a discutat despre numirea în funcţie de conducere a coinculpatului Ponea, dupa cum i-a comunicat acestuia din urmă”.

► „Inculpatul Duicu arată în data de 13.06.2013, într-o discuţie cu inculpatul Ponea că 'un sfert de oră în biroul oval s-a vorbit despre familia dumneavoastră'. În acest moment procesual, apare ca fiind neclar dacă inculpatul se referă la biroul premierului sau la cel al şefului cancelariei, dar în mod cert discuţia a avut loc şi cu numitul Petre Tobă, dupa cum arată inculpatul Duicu”.

► „Inculpatul Duicu pretinde că prin sintagma 'l-a chemat acolo şefu ăl mare' pentru a desemna persoana care l-a chemat pe Petre Tobă la Guvern să discute depre inculpatul Ponea ar fi şeful Cancelariei primului ministru. Curtea are rezerve că o astfel de persoană ar avea competenţe să-l cheme pe şeful Poliţiei române la Guvern şi, de asemenea, că şeful cancelariei ar fi cel care foloseste 'biroul oval', dar aceste elemente vor fi clarificate pe parcursul anchetei”.

► „Inculpatul Ponea se adresează şefului de consiliu județean în mod servil, cu apelativul 'Şefu'…exprimările fiind de categoria 'Şefu? Ce faceţi, şefu?...Sunteţi cel mai tare…Ştiam eu, dar nu mă aşteptam chiar aşa', se arată în referatul DNA”.

Vezi și: STENOGRAME. Adrian Duicu, trafic de influență din biroul lui Victor Ponta. Ce spune premierul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel