Nicușor Dan refuză oferta generoasă a lui Cătălin Predoiu: Oricare ar fi rezultatul unui sondaj, nu mă retrag

Nicușor Dan a răspuns negativ ofertei făcute de candidatul PNL Cătălin Predoiu de a se realiza un sondaj, pe ultimă sută de metri, și de a fi sprijinit cel mai bine clasat candidat anti-PSD în lupta pentru Capitală.

Cătălin Predoiu i-a dat, luni, un ultimatum candidatului Uniunii Salvați Bucureștiul tranmițându-i, în esență, că sondajul de dragul sondajului, neurmat de acțiune, nu are nicun sens. Ultimatumul lui Predoiu a venit după ce Nicușor Dan acceptase, la presiunea propriilor votanți care ar face orice numai să nu câștige Gabriela Firea, să se realizeze un sondaj de opinie. Dar Nicușor Dan a adăugat: "Nu voi oferi sprijinul meu nimănui, oricare ar fi rezultatul sondajului". Cătălin Predoiu a revenit spunînd că: "Vreau să acţionăm bărbăteşte, pe faţă, cine e primul, ia tot din spate. Să nu facem jocul PSD, prin ezitări şi orgolii. Eu sunt un om serios, am spus ceva, aşa rămâne, dar timpul nu mai are răbdare. Dacă nu se întâmplă ce am propus noi, mie mi se pare că aici e altceva. Şi nici nu vreau să mă gândesc acum ce ar putea fi, dar nici nu voi tăcea."

Format prietenos, evitat dezbatere

Nicușor Dan a evitat, luni seara, confruntarea cu principalul său contracandidat anti-PSD, Cătălin Predoiu și a mers la Realitatea TV în loc să meargă la dezbaterea organizată de RTV pe probleme ce țin de Capitală. Aici, Nicușor Dan a aruncat bomba unei întâlniri ce a avut loc luni după amiază între reprezentanți ai PNL, Alina Gorghiu și Dan Motreanu, și cei ai USB, fiecare dintre echipe însoțită de un sociolog. Întâlnirea, confirmată de ambele părți, a arătat, potrivit declarațiilor lui Nicușor Dan că el nu este dispus să se retragă sub nicio condiție: practic, Nicușor Dan le-a spus celor de la PNL, care au dat seme de seriozitate trimițând reprezentanți la cel mai înalt nivel, că nu îl va sprijini pe candidatul PNL sub nicio formă și în nicio condiție. Cu alte cuvinte, chiar dacă este al treilea sau mai jos clasat, Nicușor Dan nu se retrage chiar dacă asta înseamă victoria PSD la Primăria Capitalei. Ca să ducă mascarada mai departe, Nicușor Dan a spus că va face un sondaj de opinie pe cont propriu, care nu va avea nicio relevanță și nicio finalitate.

[citeste si]

„Orice vot pentru Nicușor Dan este un vot pentru Firea"

Cătălin Predoiu i-a răspuns lui Nicușor Dan în direct din studioul RTV. În esență, Cătălin Predoiu l-a acuzat pe Dan că "propunerea pe care a făcut-o acum mai bine de o săptămână a fost respinsă pentru că presupune acordarea sprijinului politic pentru cel mai bine clasat". "Vrând, nevrând, Nicușor Dan deschide calea Gabrielei Firea către Primăria Capitalei și lui Nicușor Dan pentru un post de viceprimar. Și absența celor doi din această seară arată că ar avea o înțelegere. Eu văd în acest moment o înțelegere, cel puțin mutuală între Firea și Nicușor Dan și orice vot pentru Nicușor Dan este un vot care o ajută pe Gabriela Firea", a spus Predoiu din studioul RTV unde a participat la o dezbatere de 2 ore cu alți candidați la Primăria Bucureștiului.

Câștigator detașat: Cătălin Predoiu

Dealtfel, Cătălin Predoiu a reușit să câștige categoric confruntarea de la România TV. Potrivit a 61 la sută dintre cei care au văzut emisiunea, el este cel care a convins cel mai mult în dezbaterea electorală de la România TV. Al doilea clasat, la mare distanță de Predoiu, este Bogdan Diaconu cu 27 la sută dintre opțiunile exprimate de telespectatori. Ceilalți 4 candidați au fost votați de sub 5 procente dintre cei care au văzut emisiunea de două ore de la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel