Nicușor Dan răspunde la propunerea Alinei Gorghiu. Condiții pentru PNL

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Nicuşor Dan a comentat încercările Alinei Gorghiu de a atrage USR într-o alianţă care să susţină un viitor Guvern. În opinia preşedintelui Uniunii, oferta PNL nu poate fi catalogată decât ca ”un mod neserios de a face politică”. 

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Nicuşor Dan a ironizat încercările copreşedintei PNL, Alina Gorghiu, de a-l atrage într-o alianţă, după atacurile trecute asupra USR: ”Doamna Alina Gorghiu, copreședinte PNL, a început să ne facă oferte publice de colaborare, dorindu-și o susținere comună a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod ușor neserios de a face politică după o serie lungă de atacuri politice împotriva USR și, pe de altă parte, o declarație prematură în absența unei voințe politice dovedite pentru reformă internă a PNL, pentru transparență și bună guvernare în administrația locală sau centrală”. 

Nicuşor Dan a oferit şi o serie de răspunsuri la propunerile Alinei Gorghiu, menite să oprime încercările liberalei. 

”1. USR nu va face alianță cu niciun partid, deci nici cu PNL. (...).

2. Susținem un premier tehnocrat și un guvern care va prelua proiectele noastre în programul de guvernare.

3. Vom susține măsurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparență a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administrației și la o creștere a respectului față de lege, însă nu vom da un cec în alb niciunui Guvern.

4. PNL încearcă să se poziționeze într-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Așteptăm, înainte de toate, reforma internă a PNL” a continuat Nicuşor Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel