Nicușor Dan a lansat Uniunea Salvați Bucureștiul (USB), care vrea ”să continue efortul DNA”

Nicușor Dan a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, depunerea actelor pentru înscrierea oficială a Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), o platformă ce își dorește să continue eforturile DNA și să transpună din plan civic în plan politic viziunea și obiectivele Asociației Salvați Bucureștiul.

”Vom continua lupta cu administraţia publică din Bucureşti, vom spune de fiecare dată de cheltuirea aberantă a banului public, de ilegalitate, vom vorbi de confortul locuirii sau de lipsa lui şi, totodată, vom veni cu viziunea şi cu proiectul nostru pentru Bucureşti. Nu suntem delimitaţi ideologic. Ce vrem să facem e foarte simplu: sunt nişte probleme, vrem să le rezolvăm! Oraşul acesta nu are o viziune. Venim să o propunem”, a declarat preşedintele fondator al USB, Nicuşor Dan.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a transmis că doreşte impunerea unei politici a oamenilor competenţi şi oneşti, fiind deschisă primirii în rândurile sale a tuturor celor care sunt dezamăgiţi de felul în care s-a făcut politică până acum în România.

Vezi și: Oprescu și Daniel Barbu, dați în judecată pentru Hala Matache

”Ne adresăm acelor nuclee de cetăţeni care au început să lupte pentru drepturile lor. (…) Nu am ales întâmplător fundalul din spate, mai precis DNA, pentru că suntem în continuarea acestui efort pe care DNA îl face, de a curăţa administraţia publică din Bucureşti. DNA curăță o clasă politică profund coruptă și incompetentă. Suntem obligați să punem ceva în loc, suntem obligați să aducem în administrația publică din București un alt tip de oameni, din afara politicii, profesioniști în domeniile lor, care cunosc problemele Bucureştiului și care vor să fie parte în decizia cu privire la viitorul lor”, a continuat Nicuşor Dan.

Într-o primă fază, activitatea USB se va concentra pe Bucureşti, cu obiectivul câștigării alegerilor locale din 2016, urmând ca, ulterior, să se extindă la nivelul întregii ţării.

Alături de Nicuşor Dan, la conferința de presă au fost prezenți câţiva membri fondatori ai partidului: arhitectul Ioan Miloş, avocata Alina Vernon, Dan Podaru, reprezentant al industriilor creative, şi Argentina Traicu, specialistă în comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel