Nicolai, reacție după ce Macovei a pierdut procesul cu AEP

Europarlamentarul Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP privind donațiile primite în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 prin sistemul electronic PayPal, potrivit hotărârii Tribunalului București din 30 iunie. Norica Nicolai, de asemenea membru al Parlamentului European, a comentat, vineri seară, la Antena 3, în legătură cu acest subiect.

Europarlamentarul Norica Nicolai, invitată vineri seară în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu, a fost întrebată dacă se aștepta ca fostul ministru al Justiției, Monica Maovei, să fie pedepsită pentru ce a făcut în alegerile prezidențiale.

"Eu da. Mă așteptam, pentru că ceea ce a făcut Monica Mavovei și declanșarea acestei bătălii anticorupție fără cap, fără coadă, care tinde să destabilizeze și să anuleze instituțiile românești, nu mai bătălie anticorupție nu seamănă. Această decizie a curții consacră o fraudă pe care d-na Macovei a comis-o în calitate de candidat la președinția României. Dați-mi voie să cred că același personaj este cel care, printr-o fraudă morală, acceptată de toți sub imperiul fricii și sub alte comandamente, a distrus sistemul de justiție din România. Mă bucur că reacționează pozitiv acest sistem de justiție și nu numai în cazul d-nei Macovei. Am văzut și alte sentințe și decizii recent care dovedesc că judecătorul începe să redevină ceea ce trebuie să fie, adică cel care administrează justiția în această țară", a comentat Norica Nicolai.

Citește și: Monica Macovei, amendă uriașă pentru campania electorală

"Instanța a respins apelul Monicăi Macovei și a admis în schimb pe cel al AEP, consecința acestei decizii fiind că europarlamentarul are de plătit peste 125.000 lei, reprezentând sume confiscate și amendă, ca urmare a neregulilor înregistrate în privința fondurilor destinate campaniei electorale în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014", se arată într-un comunicat al AEP. transmis Agerpres.

Europarlamentarul Monica Macovei anunța în octombrie 2015 că a câștigat pe fond procesul cu AEP, instituție care în anul 2014 i-a confiscat 291.415 lei din donațiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, întrucât suma a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislația românească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel