Urmărește emisiunea live


Nicolae Tănase, instructorul de tir ucis în poligon. Psiholog criminalist, despre ucigaș

Instructorul de tir Nicolae Tănase, în vârstă de 56 de ani, a fost ucis de un elev de-ai săi, marți seară, în poligon. Tânărul s-a sinucis apoi. 

Nici familia, nici anchetatorii nu înţeleg ce l-a determinat pe tânăr să apese pe trăgaci. A lăsat un singur bilet de adio pe care scria: "Mă simt inutil". 

În 2014, instructorul de tir Nicolae Tănase spunea cât de periculoasă este arma care ieri l-a ucis. "Pistoalele tip Glock calibrul 9 mm. La distanță mare, precizia nu și-o pierde. Nu avem voie să mutăm arma stânga-dreapta, sus-jos sau să ne întoarcem cu ea", spunea profesorul.

Tânărul de 24 de ani, care nu era la primul curs, a ascultat atent instructajul, a armat pistolul Glock şi a tras câteva focuri spre ţinta din faţa lui. Brusc, a întors arma spre profesor şi a tras de la mică distanţă în instructor. Tânărul a rămas câteva minute lângă cadavrul profesorului său și apoi s-a sinucis. Psihologii care au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere au spus că vorbim despre o execuție.  "El este rece afectiv. Este anesteziat efectiv. Nu are sentimente, trăiri", spune psihologul criminalist Tudorel Butoi, potrivit Digi 24

Întrebări după moartea instructorului de tir Nicolae Tănase ucis de un elev sinucigaș

Anchetatorii au căutat răspunsuri în casa băiatului. Nu avea loc de muncă și câștiga bani din repararea computerelor. Un bilet din jacheta băiatului a arătat că gestul său a fost premeditat. Scria: "Mă simt inutil, nu mai am pentru ce să trăiesc". Tânărul ar fi suferit și din dragoste. Fosta sa iubită a plecat din țară și el nu s-ar fi împăcat cu gândul despărțirii. 

"Această speță este copiată la indigo după filmul Lunetistul. Devine instructor, ca Tănase al nostru. Într-una din zile, liniștită, vine unul dintre elevi, pleacă în poligon, unde elevul îl împușcă", spune Tudorel Butoi.

Nicolae Tănase a fost director al Federaţiei Române de Tir şi antrenor emerit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel