Nicolae Robu, primar Timișoara, vrea TAXĂ PE PARAGINĂ

Nicolae Robu vrea introducerea unei "taxe pe paragină" pentru clădirile din oraş aflate în stare avansată de degradare şi pentru terenurile invadate de vegetaţie. Astfel, primarul din Timișoara speră ca proprietarii să îşi îngrijească imobilele.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Jurnalist român, de urgență la spital. Detalii cutremurătoare

"Constatăm că în Timişoara - dar putem face aceeaşi constatare şi în ţară - o mulţime de proprietăţi, terenuri şi clădiri, ajunse pe mâna unora şi altora, de o manieră care naşte semne de întrebare, sunt lăsate în paragină. Imaginea oraşului este afectată puternic de clădirile în paragină, unele chiar în curs de a se prăbuşi, altele prăbuşite, dar cu părţi din ziduri rămase. La fel este valabil pentru terenuri. Vedem terenuri pe care nici măcar nu şi le împrejmuiesc proprietarii, sunt pline de bălării. Vreau să introducem taxa pe paragină. Am făcut o tentativă de introducere a taxei pe turnuleţ, nu s-a putut, doresc acum să introducem taxa pe paragină prin care să apară creanţe fiscale pentru cei care nu sunt în stare să îşi valorifice proprietăţile", a afirmat Nicolae Robu.

Primarul din Timișoara a spus că nu rezolvă nimic dând amenzi proprietarilor, doarece aceste amenzi sunt atacabile în instanţă şi se prescriu în trei ani.

Întrebat cum va fi încadrată această taxă, Robu a spus că nu există în Codul Fiscal o "taxă pe paragină", dar că neîngrijirea proprietăţilor afectează mediul înconjurător.

"Avem în lucru această idee. Există o posibilitate de încadrare pentru că se afectează şi mediul. Nu există o rubrică în Codul Fiscal cu titlul de paragină, evident, dar există alte reglementări care pot fi încadrate acestei situaţii pentru că ele produc afectări ale mediului, ale sănătăţii oamenilor, ale aspectului oraşului", a spus Robu.

Întrebat, de asemenea, ce valoare va avea această taxă, Nicolae Robu a afirmat că valoarea va fi cât se poate de ridicată.

"Valoarea va fi cât se poate de ridicată pentru că altfel nu are niciun sens. Doresc să fie o măsură care să îi determine pe proprietari să îşi cureţe terenurile şi să îşi îngrijească imobilele. Vom pregăti detaliile de aplicare", a afirmat Robu, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel