Nicolae Bănicioiu, lovitură grea dată, indirect, lui Eugen Nicolăescu - Surse

Unul dintre liderii importanți ai PNL ar putea avea probleme cu justiția, ca urmare unui demers făcut de un ministru PSD. Este vorba despre viepreședintele PNL, Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătății în momentul izbucnirii scandalului celor 400.000 de doze contaminate la Institutul Cantacuzino.

Citește și: Anchetă la Cantacuzino. Vaccinul TOXIC ajunge pe masa Parchetului General

400.000 de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino au fost retrase la finalul lui 2013, din cauza contaminării. Acestea aveau în compoziție endotoxină într-o cantitate mult mai mare decât este permis.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au transmis că eroarea ce a dus la contaminare, la sfârşitul anului trecut, a apărut din cauza presiunilor puse pe instituţie şi a timpului scurt de producție.

Vezi și: Nicolăescu face de râs România în lume, folosind arma prostului la Cantacuzino. Cum pune în pericol siguranța pentru a-și face imagine

Bănicioiu vrea distrugerea vaccinului contaminat

Actualul ministru al Sănătății, social-democratul Nicolae Bănicioiu, ar fi aplicat să ardă cele 400.000 de doze de vaccin antigripal contaminat, produse la Institutul Cantacuzino.

Pentru producerea celor 400.000 de doze, fostul ministru liberal Eugen Nicolăescu ar fi trimis la Institutul Cantacuzino 10 milioane de lei, plus costul vaccinului. După care, potrivit unor surse, s-ar investiga dacă Nicolăescu nu și-a trimis și proprii oameni la Institut.

Citește și: Cine minte în cazul vaccinului Cantacuzino? Ultima mișcare a lui Nicolăescu: DEMITEREA celui care a descoperit că vaccinul antigripal e TOXIC

Trecerea în rezerva de stat evită crearea prejudiciului

Mai mult, continuă aceleași surse, fostul ministru al Sănătății ar fi forțat producția de vaccin, iar după izbucnirea scandalului și descoperirea contaminării a spus că cele 400.000 de doze vor fi trecute în rezerva de stat, pentru orice eventualitate.

Prin introducerea vaccinului în rezerva de stat s-ar evita crearea oricărui prejudiciu. În timp, cele 400.000 de doze ar expira și ar putea fi distruse după trecerea termenului de valabilitate.

Vezi și: Șeful Agenției care a descoperit că vaccinul e toxic, amenințat cu demiterea. Pedepsit pentru că a respectat legea

Distrugerea înainte de expirare duce la apariția prejudiciului

Nicolae Bănicioiu, actualul ministru al Sănătății, ar intenționa scoaterea celor 400.000 de doze de la rezerva de stat și trimiterea acestora la casare.

Astfel, ar fi create premisele pentru începerea anchetei în acest caz, ne-au mai declarat sursele citate.

Citește și: CSAT a sesizat Parchetul în cazul scandalului Cantacuzino

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel