NEW DRAMA - Concurs de dramaturgie pentru adolescenți. Detalii înscriere

Teatrul EXCELSIOR organizează în perioada ianuarie – iulie 2017 cea de-a treia ediție a Concursului de Dramaturgie NEW DRAMA, dedicat adolescenților cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.


NEW DRAMA se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Adolescenții sunt, așadar, invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită pe adresa teatrului, împreună cu o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi și regizori). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol și care va intra apoi în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI NEW DRAMA: 

a. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat.

b. Spectacole lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare.

c. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2017-2018. 


CALENDARUL CONCURSULUI: 


Ianuarie 2017 – lansarea proiectului

1 martie 2017 – deadline pentru înscrierea textelor

15 martie 2017 – anunțarea titlurilor finaliste

8-9 aprilie 2017 – atelierul de scriere dramatică

27-28 mai 2017 – spectacole lectură la Teatrul EXCELSIOR

Iulie 2017 – premiera spectacolui montat pe baza piesei câștigătoare.

DESPRE TEATRUL EXCELSIOR 

Teatrul EXCELSIOR este un teatru aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, care desfășoară programe și proiecte dedicate copiilor și adolescenților. Printre acestea se numără: EXCELSIOR TEEN-FEST. Festival de teatru profesionist pentru adolescenți; RELIEF. Laborator de Teatru Tânăr,  dedicat trupelor de teatru de liceeni; ART-CREATIVE, program care dezvoltă latura artistică a adolescenților prin diferite proiecte, dintre care face parte și Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA. 

MISIUNEA TEATRULUI

Misiunea teatrului este, pe de-o parte, folosirea actului de cultură ca motor de educare și transformare a tânărului spectator „în fiinţă eminamente culturală”, iar pe de altă parte, folosirea educaţiei ca acţiune de transmitere şi producere a culturii, prin activități culturale întreprinse de tineri. Activitatea teatrului este focusată pe două direcții principale: valorizare culturală şi redefinire educațională. Acestora li se alătură alte trei direcții definite distinct, dar complementare: implicare socială, deschidere către internațional şi, nu în ultimul rând, relaționare directă cu familia.

DESPRE PROGRAMUL EXCELSIOR EDUCAȚIONAL 

Programul are ca obiectiv folosirea educației ca modalitate de transmitere şi producere a culturii prin activități artistice în care tinerii sunt direct implicați. Acesta vizează un tip de instruire complementar educației formale şi urmăreşte îmbunătățirea orizontului cultural al copiilor, asigurarea unui mediu propice exersării şi cultivării diferitelor înclinații și aptitudini.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel