Negocieri vitale la Milano: Episod inedit la întâlnirea Putin - Merkel

Foto: Twitter Herman van Rompuy
Foto: Twitter Herman van Rompuy

Președintele rus Vladimir Putin a întârziat o oră la întâlnirea programată joi seara cu cancelarul german Angela Merkel, în ziua premergătoare summitului Asia-Europa de la Milano. Ucraina, siguranța energetică și stabilitatea economică sunt principalele preocupări ale liderilor mondiali, reuniți în perioada 16-17 octombrie în Italia.

Vineri dimineață, Vladimir Putin și omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, au discutat la Milano în cadrul unei întâlniri multilaterale la care au participat și cancelarul Angela Merkel, președintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron, premierul italian Matteo Renzi și președinții Consiliului European și Comisiei Europene, Herman Van Rompuy și Jose Manuel Barroso (vezi foto ↑).

Întrevederea Merkel-Putin a început aproape de miezul nopții și a durat aproape două ore jumătate. Berlinul nu a dat detalii despre conținutul discuțiilor, însă Kremlinul a precizat că au existat "divergențe serioase" cu privire la criza din Ucraina.

Putin, confruntare cu liderii vestici: Stabilitatea nucleară, amenințată

Putin a întârziat la întâlnirea cu Merkel pentru că a rămas mai mult decât era preconizat în Serbia, acolo unde a avut parte de o primire imperială.

Merkel caută să exploreze oportunitățile pentru o soluție pașnică la conflictul înghețat din Ucraina. Ea este considerată principalul mediator între cele două părți. De altfel, cancelarul Germaniei este liderul european cu care Putin are cele mai frecvente consultări.

Reprezentanți din peste 50 de țări din Asia și Europa s-au deplasat la Milano pentru cele două zile de summit Asia - Europa. Dar agenda este ținută de conflictele diplomatice, în special de cel din Ucraina, de natură să afecteze siguranța energetică a Uniunii Europene în lunile următoare.

România este reprezentată la Milano de președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel