Negocieri privind majorarea salariilor din Sănătate. La ce procent s-a ajuns

Sindicaliştii din Sănătate negociază  cu Nicolae Bănicioiu, după întâlnirea de la Guvern privind majorarea salariilor în sistemul sanitar, surse oficiale spunând că ar fi fost analizată o posibilă majorare cu 25 la sută a veniturilor angajaţilor din sănătate.

Discuţiile care au avut loc marţi la Guvern, pe tema propunerilor de majorare a salariilor medicilor, la care au participat premierul Victor Ponta şi miniştrii Sănătăţii, Finanţelor şi Muncii, s-au încheiat, după aproximativ o oră, surse guvernamentale afirmând că o creştere a salariilor este posibilă din octombrie.

După întâlnirea de la Guvern, reprezentanţii sindicaliştilor din sistemul sanitar au venit la Ministerul Sănătăţii, unde discută cu ministru Nicolae Bănicioiu.

Prima discuţie este cu reprezentanţii Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România, din delegaţie făcând parte în majoritate reprezentanţi ai medicilor membri ai federaţiei.

Citește și: Ministrul Bănicioiu, anunț de ultimă oră pentru medici: Sunt convins...

Discuţiile de la Ministerul Sănătăţii vor continua cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, la intrarea în sediul MS, că aşteaptă să li se comunice decizia luată în urma întâlnirii cu premierul.

Întrebat dacă o creştere de 25 la sută, din octombrie, a salariilor angajaţilor din sănătate i-ar mulţumi, Sepi a spus că pentru o primă etapă, ar fi o creştere sustenabilă.

Reprezentanţii Alianţei Medicilor pentru modernizarea în sănătate spuneau că s-au primit telefoane din partea unor reprezentanţi guvernamentali pentru a participa la Guvern, luni seară, "la discuţii" despre eventuale măriri salariale pentru medici, însă au declinat invitaţia.

"Poziţia Alianţei Medicilor este că discuţiile despre măririle salariale trebuie să aibă loc în cadrul unei agende clare, unde să se discute pe soluţii concrete de modernizare a sistemului de sănătate. Din păcate, în lipsa comunicării unei astfel de agende clare de discuţii din partea Guvernului, suntem puşi în situaţia de a declina invitaţia la această întâlnire. Dorinţa noastră este să putem performa un act medical de calitate pentru toţi pacienţii, din acest motiv este necesară o discuţie serioasă cu Guvernul pe soluţii concrete care să conducă la modernizarea sistemului de sănătate din România", au arătat reprezentaţii Alianţei Medicilor pentru modernizarea în sănătate, grup de iniţiativă pe Facebook, la care au aderat peste 21.000 de medici.

Medicii cer creşterea salariilor din sănătate, pentru eliminarea plăţilor făcute de pacienţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel