Nazare, acuzații GRAVE: PSD a încălcat legea

Candidatul PNL la Sectorul 1, Alexandru Nazare, afirmă că la nivelul Biroului Electoral de Sector PSD a încălcat legea desemnând trei reprezentanţi în secţiile de votare, 'unul PSD, unul PSD+UNPR şi unul UNPR', şi cere BEM, BEC şi AEP să se sesizeze cu privire la această situaţie, despre care spune că ar putea 'vicia' rezultatul alegerilor din 5 iunie.

'PSD recurge la subterfugii murdare pentru a manipula rezultatul votului de pe 5 iunie. O foarte gravă încălcare a legii privind organizarea alegerilor locale şi manipularea lor în favoarea PSD o reprezintă modul în care Biroul Electoral de Sector a tratat distribuirea reprezentanţilor în secţii ale partidelor parlamentare şi alianţelor politice. Aşa se face că în Sectorul 1 nu avem un reprezentant al PSD+UNPR, aşa cum prevede legea, ci avem trei reprezentanţi. Unul PSD+UNPR, altul PSD şi încă unul UNPR. Dar cam câţi reprezentanţi vreţi să aveţi domnilor de la PSD în secţiile din Sectorul 1 ca să ajungeţi în final să câştigaţi aceste alegeri? Vreţi să-i aveţi pe toţi?', a declarat Alexandru Nazare într-o conferinţă de presă.

El a precizat că PNL a depus o contestaţie la Biroul Electoral de Sector faţă de cele arătate, dar că demersul a fost respins.

'Această Lege 115 este o lege extrem de importantă, care trebuie respectată ad litteram. Iar aceste manipulări ale legii nu-şi au locul nicăieri în România, dar mai ales în Sectorul 1. Ca atare, îmi fac datoria şi sesizez Biroul Electoral Municipal, Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă să ne facă dreptate. Să intervină în această problemă extraordinar de gravă, pentru că putem să considerăm încă de pe acum rezultatul acestor alegeri viciat dacă lucrurile vor continua să rămână aşa cum sunt acum, trei reprezentanţi ai PSD în secţii', a mai declarat Nazare.

În completare la declaraţiile candidatului liberal, PNL arată, într-un comunicat, că 'printr-un gest de total dispreţ faţă de lege şi de principiile democratice şi constituţionale de organizare a alegerilor, PSD a depus, vineri, liste de completare a birourilor secţiilor de votare din Bucureşti cu câte trei reprezentanţi: unii ai PSD, unii ai UNPR şi alţii ai Alianţei Electorale PSD+UNPR'.

[citeste si]

'Potrivit Legii alegerilor locale nr 115/2015 şi deciziilor Biroului Electoral Central, pentru scrutinul din data de 5 iunie 2016 formaţiunile politice parlamentare pot desemna doar un reprezentant în birourile secţiilor de votare, după ce listele de candidaţi pentru funcţia de primar şi consilier local au fost validate de Biroul Electoral de Sector. Pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, PSD şi UNPR au întocmit liste comune de candidaturi, pe care le-au depus sub Alianţa Electorală PSD+UNPR. Legea alegerilor locale spune că secţiile de votare se constituie dintr-un preşedinte apolitic, un vicepreşedinte apolitic şi şapte (7) reprezentanţi ai formaţiunilor politice parlamentare şi neparlamentare, alianţe politice sau electorale şi organizaţii ale minorităţilor naţionale', se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel