NATO: Rusia pregăteşte o invazie în Ucraina

Mascate sub pretextul unui ajutor umanitar, Rusia se pregăteşte să trimită trupe în estul Ucrainei pentru a-i salva pe separatiştii proruşi care luptă împotriva trupelor guvernamentale ale Kievului, au avertizat NATO şi numeroase oficialităţi americane, citate de The Telegraph.

"Rusia ar putea folosi pretextul unei misiuni umanitare sau de menţinere a păcii pentru a trimite militari în estul Ucrainei", a precizat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, încă de marţi. Ea a acuzat autorităţile ruse că susţin în continuare insurgenţii proruşi şi permit tranzitul armamentului şi combatanţilor. La ora actuală, Rusia are cel puţin 20.000 de trupe masate la graniţa cu Ucraina, iar unele surse afirmă că ar putea fi chiar aproximativ 30.000 de soldaţi ruşi de-a lungul frontierei estice.

Citește și: Rusia pregătește un contraatac extrem la sancțiunile UE

Un motiv în plus pentru un eventual atac sunt şi sancţiunile internaţionale împotriva Moscovei, care se înmulţesc pe zi ce trece, la nivel internaţional, iritând Moscova şi făcând-o să ameninţe şi să ia, la rândul ei, măsuri de retorsiune împotriva celor care o ameninţă, explică publicaţia britanică.

Toate acestea l-au determinat pe secretarul american al Apărării, Chuck Hagel să afirme că "ameninţarea unei intervenţii a Rusiei în Ucraina a devenit acum o realitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel