NATO dă vina pe Vladimir Putin pentru asasinarea lui Boris Nemțov

Un înalt oficial NATO spune că Rusia încearcă să le închidă gura criticilor regimului de la Kremlin, oriunde s-ar afla aceștia, sugerând că, în definitiv, președintele Vladimir Putin este responsabil pentru moartea opozantului liberal Boris Nemțov.

"Scopul lui Vladimir Putin pare a fi acela de a transforma Ucraina într-un stat eșuat și de a înăbuși și discredita vocile alternative în Rusia", a spus adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, potrivit The Moscow Times.

"Prin uciderea brutală de vinerea trecută a lui Boris Nemțov am văzut că victime nu sunt doar în Estul Ucrainei", a declarat Vershbow, la Riga.

Președintele Vladimir Putin a admis miercuri că uciderea lui Nemțov este motivată politic și a cerut ministerului de Interne să prevină astfel de tragedii în viitor. Kremlinul neagă însă orice implicare în operațiunea de asasinare și califică uciderea liberalului drept o "provocare".

"Deși nu știm cine a apăsat pe trăgaci, știm că Boris Nemțov era o voce puternică pentru democrație și împotriva implicării Rusiei în Ucraina. El era defăimat drept "trădător" și "a cincea coloană" în proganda oficială a Rusiei", a mai spus Vershbow.

Victoria Nuland, primul înalt oficial SUA care spune că Rusia a invadat Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel