Năstase, atac la Iohannis: Procedează la fel ca Băsescu

Adrian Năstase lansează critici dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, apreciind că șeful statului încearcă să schimbe sensul votului exprimat de români la 11 decembrie, un comportament similar cu cel al lui Traian Băsescu după alegerile parlamentare din 2004. 

"Incercarea de a schimba sensul votului de duminica, prin eventuala „mituire" a lui Calin Popescu Tariceanu, mi se pare – cum ar spune Malin Bot – o adevarata „mineriada".

Aceasta actiune a celui care ar trebui sa fie arbitru al alegerilor parlamentare mi-a adus aminte de momentele de tradare de dupa alegerile parlamentare din 2004. Atunci, in urma unor negocieri de culise purtate de Basescu, PSD a fost scos de la guvernare. Acum, Iohannis procedeaza in acelasi fel. Sau incearca...La un meci de fotbal, in campionat, intr-o astfel de situatie, arbitrul ar fi suspendat iar spectatorii l-ar indruma la „brutarie".

Vrea oare neamtul Iohannis sa ramana in istorie sub numele de „Klaus Balcanicus"?", a scris Adrian Năstase sâmbătă, pe blogul personal.

Năstase: Configurația parlamentului, importantă pentru calitatea legilor

În aceeași postare, fostul premier își exprimă îndoiala că partidele nu au înțeles cât de importantă este configurația parlamentului, având în vedere că în cea mai recentă campanie s-a pus accentul "pe cei care NU trebuie alesi si mai putin pe cei care ar trebui sa fie alesi. Pentru a nu stiu cata oara, un argument important a fost procentul celor noi pe liste. Reincepem aproape de la zero. Au inteles oare partidele ca, in afara de castigarea alegerilor si de dreptul de a forma guvernul, configuratia parlamentului este importanta pentru cei patru ani de batalii ce vor urma si pentru calitatea legilor, eventual pentru calitatea legii de revizuire a Constitutiei. Vom vedea".

Liviu Dragnea, lăudat de Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase se declară, însă, impresionat de strategia de campania a PSD și în special de conferința de presă a lui Liviu Dragnea după anunțarea rezultelor oficiale ale alegerilor parlamentare.

"PSD O figura aparte a facut PSD. Partidul s-a concentrat pe mediatizarea programului de guvernare iar ultima conferinta de presa a lui Liviu Dragnea a fost remarcabila. El a prezentat, etapizat, masurile ce vor fi luate anul viitor. Extrem de convingator. Ar exista sansa de a intra in normalitate si de a reporni proiectul de modernizare a societatii, bazat pe pe recastigarea increderii „in noi insine". Un proiect ce ar putea fi intitulat „republica faptelor".

Din pacate, acest proiect este sabotat de cel care ar trebui sa fie cel mai interesat in succesul sau – presedintele republicii", notează Adrian Năstase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel