Năstase, analiză dură: De ce nu renunță SUA la vizele pentru români

Adrian Năstase, fost premier și ministru de Externe, a explicat în interviul acordat DC News Live de ce românii au în continuare nevoie de vize pentru a călători în SUA. În opinia fostului premier, fin cunoscător al diplomației externe, americanii consideră România importantă doar din punct de vedere militar și din punctul de vedere al Serviciilor.

Întrebat de ce nu ne dau SUA vizele, Adrian Năstase a explicat: "După părerea mea, incapacitatea de a negocia. Noi stăm cu pantaloniii în vine absolut orice solicită americanii care consideră România, după părerea mea, importantă doar din punctul de vedere militar, din punctual de vedere al Serviciilor, nu și din punct de vedere politic. Uitați-vă că relațiile funcționează mai ales pe această bază: vizite de militari, cooperare la nivelul armatelor, cooperare la nivelul Serviciilor, chestiunile legate de terorism, infracționalitate, droguri...

[citeste si]

Relația politică este doar o chestiune cosmetică, România nu este până la urmă un partener. (...)  Dacă câștigă Hillary Clinton, linia aceasta bazată pe bețișorul cu drepturile omului și cu democrația va continua să arate liderilor de la București care este drumul. Eu cred că e nevoie de o politică externă proprie care să țină seama și de geografia României, și de istoria României, să țină seama de vecinătăți", a declarat Adrian Năstase la DC News Live.

Declarația integrală de la minutul 15:28

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel