NASA, descoperire fenomenală despre Pluto: cer albastru și apă înghețată

NASA a anunțat o descoperire istorică despre Pluto. 

Primele imagini color ale învelişului de ceaţă din atmosfera planetei Pluto dezvăluie că acesta are o culoare albastră, a anunţat NASA. De asemenea, sonda spaţială a detectat şi mai multe mici regiuni expuse de gheaţă lichidă pe suprafaţa Pluto.

"Cine s-ar fi aşteptat la un cer albastru în Centura Kuiper? Este splendid", a declarat Alan Stern, investigator principal al misiunii New Horizons.

"Acea nuanţă izbitoare de albastru oferă informaţii despre dimensiunea şi compoziţia particulelor de ceaţă", a spus și omul de ştiinţă Carly Howett.

Apă pe Pluto

"Întinderi vaste de pe Pluto nu prezintă expuneri de apă îngheţată pentru că sunt camuflate, aparent, de alte gheţuri mai volatile de pe cea mai mare parte a planetei. Înţelegerea motivului pentru care apa apare exact în acele locuri şi nu în altele reprezintă o provocare pe care o aprofundăm", a declarat expertul Jason Cook.

FOTO AICI.

Dezvăluirea a venit după ce Alan Stern, un cercetător celebru, a afirmat că NASA este pe punctul de a anunţa, joi, o descoperire "uluitoare" care are legătură cu Pluto.

Săptămâna trecută, NASA a dezvăluit noi imagini cu suprafaţa lui Pluto, care arată diverse forme de relief - munţi, cratere şi canioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel