Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, este şi pensionar. Ce spune BNR

Mugur Isarescu
Mugur Isarescu

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a ieşit la pensie în anul 2014. Informaţia a fost făcută publică de analistul economic Lucian Isar. "Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a devenit pensionar cu 2 luni înainte de a câştiga în Parlament un nou mandat la BNR" a scris, miercuri,  Lucian Isar pe blogul său.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale, Dan Suciu. "Da, s-a pensionat când a împlinit 65 de ani" a spus Suciu. Totuşi, purtătorul de cuvânt al BNR precizează că "Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu și-a depus dosarul de pensie, deși putea să o facă din 2014. Prin urmare în acest moment nu încasează nici un fel de pensie", potrivit economica.net.

Mugur Isărescu ar cumula în acest moment şi pensia şi salariul,  din cumulul pensiei cu salariul şi cu alte venituri obţinute în calitate de guvernator al BNR, Isărescu ar încasa lunar circa 40.000 de euro, scrie Lucian Isar.

[citeste si]

"Acesta este motivul pentru care Guvernatorul BNR refuza publicarea veniturilor in declaratia de avere.

Legea ANI se aplica fara exceptie la toti cetatenii romani aflati in pozitii publice. Nu face exceptie Presedintele Romaniei, nu fac exceptie de la lege sefii serviciilor secrete, nu face exceptie Presedintele ASF (echivalentul direct al BNR).

Mai mult se cunoaste pachetul Guvernatorului FED, ECB etc. Nu e o rusine chiar daca e dublu cat a fiecaruia din cei 2 mentionati", mai scrie Isar pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel