MRU, testul puterii lui Iohannis

Ce se întâmplă dacă PSD reușește să blocheze numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE? Dar dacă numirea făcută de Klaus Iohannis trece de Parlament? Bogdan Chirieac arată, într-un editorial scris pentru DCNews, care este adevărata miză a votului de marți, 30 iunie, din Parlament.

Iată editorialul scris de Bogdan Chirieac:

MRU, testul puterii lui Iohannis

Votul pentru numirea lui MRU director la SIE nu mai are legătură cu persoana sa ori cu Serviciul respectiv. Totul s-a transformat într-un exercițiu de putere între președintele Iohannis și premierul absent Victor Ponta.

Dacă numirea lui MRU trece, rămânerea lui Victor Ponta la guvernare va mai dura până la toamnă. Adică, până când Justiția îi va mătrăşi pe ultimii lideri ai partidului. Ponta riscă astfel să intre în istorie ca omul sub conducerea căruia s-a desființat PSD. Oricum, în absența lui Ponta, singurii PSD-iști care au vorbit au fost Liviu Dragnea și Marian Oprișan, ambii fugăriţi de Justiție.
Dacă mâine MRU va pica în Parlament, Victor Ponta va căpăta un respiro. Va avea la dispoziție două luni pentru a-și reface din temelii partidul cu care să pornească lupta politică în toamnă. Asta, desigur, dacă nu cumva, odată întors din Turcia, la finalul actualei sesiuni parlamentare, premierul Ponta nu-și va lua un nou concediu în străinătate, în iulie și august. Iar în cazul acesta PSD se va duce spre 25 la sută.

O victorie a lui Iohannis îl va transforma pe actualul președinte într-un om mai puternic decât Băsescu în perioada sa de glorie. Acest lucru ar însemna că mecanismul pus la punct de Băsescu, cu instituțiile de forță, îl servește 100% pe actualul președinte. Din acel moment, România va fi condusă cu mână de fier. În două direcții:

- fie cea a lui Băsescu, când România a fost condusă către nicăieri, către haos și sărăcie;

- fie o direcție care ar putea fi cea către civilizație și prosperitate.

Culmea este că Ponta devenise un premier cu adevărat bun abia după ce a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel