MRU, apel către votanții lui Băsescu: Uniți Dreapta

Partidele de dreapta nu sunt dispuse să se unească în spatele unui singur candidat la Președinție, motiv pentru care electoratul lui Traian Băsescu, mai eterogen decât s-ar crede la o primă vedere, trebuie lăsat să caute "omul providențial", care să continue drumul început de actualul președinte al României, susține fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

 

"Acest apel se adresează tuturor celor care l-au votat măcar o singură dată în viaţă pe Traian Băsescu. La Primăria Capitalei sau pentru funcţia de Preşedinte. Celor care au votat împotriva demiterii sale în 2007 sau au refuzat să voteze în 2012" își începe articolul publicat, vineri, în Adevărul, Mihai Răzvan Ungureanu, încă lider FC.

Potrivit fostului premier, electoratul lui Traian Băsescu este mai eterogen decât s-ar crede la o primă vedere, există și este mult mai mare decât se crede. "Electoratul lui Traian Băsescu nu este electoratul PMP-ului, nu este electoratul unui anume politician şi nu este nici măcar al lui Traian Băsescu. Atunci când vorbim despre electoratul lui Traian Băsescu vorbim despre românii care au votat pentru un stat de drept, o Românie europeană, o justiţie independentă şi împotriva unei clase politice corupte şi captive propriilor interese. Electoratul PMP-ului face parte din electoratul lui Traian Băsescu. Aşa cum şi electoratul PDL-ului şi cel al Forţei Civice fac parte şi ele din electoratul lui Traian Băsescu. Mai mult, să nu uităm că în 2004 toţi liberalii au votat cu Traian Băsescu. În 2009, deşi Crin Antonescu l-a sprijinit pe Mircea Geoană în turul doi, liberalii au votat tot cu Traian Băsescu. Şi mai există un electorat căruia nu îi pasă de niciun partid şi, totuşi, face parte din electoratul lui Traian Băsescu. Sunt cei care, deşi dezamăgiţi de ce se întâmplă, nu au abandonat încă puterea de a-şi folosi votul şi l-au susţinut pe Traian Băsescu pentru că au crezut că statul de drept are nevoie de susţinerea lui", explică MR Ungureanu.

Paradoxul acestor zile

În continuare, liderul FC își exprimă nemulțumirea față de acțiunile Dreptei și face un apel disperat către "cei care au văzut în Traian Băsescu mai mult decât omul, e pentru cei care au votat pentru un principiu".

"Paradoxul acestor zile constă în faptul că dreapta e dispusă să se unească în spatele unei idei generoase şi drepte precum cea care a dus la alegerea lui Traian Băsescu, dar nu şi în spatele unui singur om. Fie el chiar şi Traian Băsescu. De aici şi căutarea omului providenţial. Se vede că ne-am epuizat răbdarea şi înţelepciunea de a face ceva singuri şi atunci e cazul să recunoaştem că va trebui să lăsăm ELECTORATUL să ne unească în ciuda disensiunilor noastre. El e singurul care ne poate împinge de la spate într-o construcţie unică de dreapta. Dar nu subestimez capacitatea multora dintre politicienii de dreapta capabili să ignore toate semnalele şi să eşueze pe stâncile propriului orgoliu", avertizează Ungureanu.

Apreciind că se uită faptul că "avem un stat slab şi un sistem şubred şi incapabil să se apere" și că au fost nevoie de zece ani pentru a avea o Justiţie care face primii ei paşi liberi, un ritm multe prea lent, MRU militează pentru unificarea Dreptei. "Oricât ar fi de dificil pentru noi şi pentru electorat, e momentul să uităm de disputele interne şi să venim cu o soluţie pro-sistem. Să chemăm electoratul lui Traian Băsescu la vot şi la susţinere publică pe aceleaşi motive clare: statul de drept şi drumul european al României".

"Decimarea clasei politice a început tăcut, dar ireversibil. Dacă vom câştiga alegerile, e nevoie să venim în faţa electoratului şi să facem ceea ce vom promite: România înaintea oamenilor politici, înainte intereselor clanurilor mafiote şi chiar înainte destinelor noastre politice. Cine greşeşte, minte şi fură nu trebuie să mai primească o a doua şansă. Acest apel este un apel către cei care chiar au puterea de a decide destinul viitor al României. Nici eu, nici Traian Băsescu şi nimeni de pe dreapta nu va putea face ceva important în anii care urmează, dacă acest electorat nu va alege cu grijă şi responsabilitate. Statul de drept şi drumul european al României stau în mâna electoratului. Toţi cei care vor candida la funcţia de Preşedinte, avem o singură datorie către acest electorat: să respectăm drumul început de Traian Băsescu şi să ne asigurăm că vom vedea o Românie în care statul de drept funcţionează, în care economia nu e distrusă de baroni, moguli şi oameni politici, că rolul nostru în Europa e unul important şi nicidecum de furnizori de imigranţi şi că 25 de ani umilinţă au fost suficienţi. Şi toate acestea, nu într-un veac de tergiversări", este apelul lansat de Mihai Răzvan Ungureanu electoratului lui Traian Băsescu.

MRU, atac la Băsescu: E la fel ca Antena 3


Fostul prim-ministru care i-a succedat lui Emil Boc la Palatul Victoria în guvernarea PDL, a lansat totodată, critici dure și la adresa președintelui Băsescu, căruia îi reproșează că din cauza orgoliului personal s-a îndepărtat de electoratul său.

"Traian Băsescu ar trebui să uite de sine şi să facă acelaşi lucru. Înghiontelile cu Victor Ponta nu fac decât să îi aducă acestuia şi mai mult capital politic. Mecanismul din spatele lui Victor Ponta trebuie distrus. Nu l-am atacat pe Traian Băsescu. Doar l-am criticat pentru vulnerabilităţile sale şi pentru că îşi face sieşi rău! Şi nu pentru că mi-a dictat peste umăr Vasile Blaga vreo scrisoare. Vă plac servilismele atât de tare încât nu credeţi că există oameni care să le reziste!?! Împotriva mea, totul este construit la o scară uriaşă a celor mai groaznice tuşe de personalitate. Arogant şi oportunist, fripturist şi îndrăgostit de funcţii. Dar nu uitaţi că sunt şi "îndrăgostit de vita Kobe şi unguente pe care mi le-am cumpărat pe banii Guvernului, cât să îmi ajungă pentru două vieţi". Am ajuns să fiu criticat de la Palatul Cotroceni în acelaşi stil ca la Antena 3. Traian Băsescu ştie că am dreptate când îl critic. Ştie că ar fi fost mai înţelept să mi se alăture în lupta care vine şi că nu mai poate să fie el cel care conduce în bătălia care urmează. Şi, deşi ştie, omul şi emoţiile sale au ales cea mai nefericită variantă: să se îndepărteze de electoratul său. Şi vina pentru că cei peste cinci milioane de votanţi şi simpatizanţi s-au redus astăzi la numărul celor care susţin PMP este faptul că şi-a început mandatul împreună cu oameni ca Andrei Pleşu şi îl termină de mână cu Elena Udrea şi Cristi Hriţuc", notează MUhai Răzvan Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel