Moscova: discuții despre deconectarea Internetului rusesc în caz de război

Vladimir Putin 2
Vladimir Putin 2

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat pentru AFP că autorităţile au în vedere luarea de măsuri pentru protejarea Internetului rusesc de "imprevizibilitatea" occidentalilor.

Din cauza imprevizibilităţii totale a Statelor Unite şi Uniunii Europene (UE), luăm măsuri pentru a ne garanta securitatea", a declarat Peskov, întrebat în legătură cu informaţiile publicate de cotidianul Vedomosti.

El a adăugat că "măsuri cu privire la securitatea Internetului rusesc sunt studiate în permanenţă, la diverse niveluri şi în diverse administraţii".

Citește și: Dmitri Medvedev: "Vom restricţiona alimentarea cu electricitate a Ucrainei"

Cotidianul rus Vedomosti a scris în ediţia de vineri că preşedintele rus Vladimir Putin urmează să conducă luni o reuniune a Consiliului de Securitate rus în care va fi abordată problema deconectării spaţiului cibernetic rusesc de la World Wide Web în caz de război sau în situaţie de criză.

Citând mai mulţi furnizori de acces, companii legate de Internet şi ONG-uri, Vedomosti afirmă că multe alte reuniuni ale unor oficiali de rang înalt urmează să aibă loc în vederea abordării funcţionării unui segment rusesc de Internet în caz de situaţie de urgenţă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel