Moscova amenință UE cu majorarea prețului gazelor

Sancțiunile anunțate de Uniunea Europeană vor avea 'inevitabil drept rezultat o creștere a prețurilor pe piața energiei din Europa', a afirmat miercuri Ministerul rus al Afacerilor Externe, relatează AFP și Reuters.

"A pune obstacole cooperării cu Rusia în domeniul energetic' constituie 'o măsură necugetată și iresponsabilă", notează MAE rus, într-un comunicat.

Ministerul rus de Externe critică totodată într-un mod neobișnuit de drastic politica Uniunii Europene.

VEZI ȘI: Oligarhii Rusiei sunt îngroziți: Putin să se oprească!

"Politica UE nu se mai bazează astăzi pe fapte verificate, ci este dictată de Washington", declară MAE rus, adăugând că aceste "sancțiuni antiruse ilustrează incapacitatea Uniunii Europene de a juca un rol autonom în problemele mondiale".

Această reacție a MAE de la Moscova vine după ce marți ambasadorii UE au ajuns la un acord, în premieră, de a impune sancțiuni de ordin economic Rusiei, ca urmare a implicării sale în conflictul din estul Ucrainei. Și Washingtonul a anunțat marți noi sancțiuni la adresa Rusiei, ceea ce a determinat MAE rus să avertizeze că SUA și politica lor "destructivă" și lipsită de perspectivă ar putea avea pentru Washington consecințe 'foarte concrete'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel