Mormânt cu GPS. Cimitir ultramodern în Botoșani

Administratorul cimitirelor din Botoşani, societatea Urban Serv, s-a gândit să doteze mormintele vechi şi fără vizitatori cu staţii GPS. În felul acesta botoşănenii de obicei plecaţi în străinătate sau în alte localităţi din ţară îşi pot găsi rudele trecute la cele veşnice, indiferent de cât de mult se va extinde sau moderniza cimitirul.

Şefii de la Urban Serv, societatea care administrează cimitirele din municipiul Botoşani vrea să inaugureze un nou tip de mormânt: mormântul cu GPS. Sistemul de navigare va fi incorporat în structura mormântului şi va fi conectat la o staţie centrală, unde poate fi identificat uşor traseul către respectivul loc de veci, scrie adevarul.ro.

Ideea le-a venit directorilor de la Urban Serv, după ce au inventariat mormintele şi au realizat că multe dintre acestea sunt ca şi abandonate şi sunt vizitate de rudele defunctului, odată la trei ani. Cum numărul de inhumări creşte lunar, în jur de 15 oameni în fiecare lună, dar şi odată cu modernizările din cimitir, botoşănenii plecaţi în alte localităţi sau în străinătate ajung să nu mai găsească mormântul părinţilor sau al fraţilor.

"Sunt foarte multe morminte părăsite sau la care se merge foarte rar. Configuraţia cimitirului se schimbă în permanenţă şi totodată se extind foarte repede cimitirele. Este foarte bine ca aceste morminte să poată fi rapid identificate. Vrem să nu se mai calce pe morminte în căutarea unor locuri de veci. Preferăm ca rudele care vin să îşi caute defunctul să îl găsească rapid", spune Simion Drelciuc, directorul societăţii Urban Serv.

Cel mai probabil sistemul informatic cu GPS va fi montat în cimitirele Pacea şi Eternitatea începând cu anul viitor. Costurile încă nu au fost estimate, dar vor fi suportate din bugetul societăţii Urban Serv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel