Monica Pop, revoltată: Credeți că aș fi fost nebună să fac așa

Managerul Spitalului de Oftalmologie din București, Monica Pop, a comentat vineri, în direct, la Antena 3, în legătură cu faptul că Ministerul Sănătății a publicat în urmă cu o zi toate contractele de achiziții de biocide raportate în SEAP în anul 2015, arătându-se, totodată, revoltată de isteria creată în jurul siguranței sistemului românesc de sănătate.

Monica Pop consideră că desecretizarea listei cu toate contractele de achiziții încheiate cu spitale va fi de folos doar în condițiile în care Curtea de Conturi sau orice for va demonstra că aceste contracte sunt incorecte. "Dacă nu sunt corect alcătuite și corect plătite, atunci este o problemă, dacă nu este așa, nu ne folosește la nimic".

Citește și: Ministerul Sănătății a publicat lista de achiziții de dezinfectanți

Întrebată cum ar trebui clarificată situația actuală din sistemul de sănătate pentru a nu mai exista suspiciuni aruncate asupra spitalelor și nici frici ale pacienților, managerul Spitalului de Oftalmologie a precizat: "Este o mare hiperbolă și o mare isterie cea care s-a creat. Directori de spitale, 4-5, au dat la analize unele produsele biocide și s-a dat dovedit că ele sunt corecte, sunt conforme. Își vor căuta dreptatea în justiție. Nu este posibil să se discute așa cum se discută în prezent, lucruri total neadevărate. Le garantez pacienților că pot să meargă la spitale cu foarte mare încredere. Vorbesc din prisma unui director vechi de spital în care au fost extraordinar de puține infecții în ultimii 23 de ani, dar și în postura de pacient, operat într-o secție de chirurgie despre care s-a spus foarte rău și care nu corespunde cu realitatea", a explicat Monica Pop pentru sursa citată, într-o intervenție prin telefon.

De asemenea, medicul s-a declarat revoltat de informații care circulă în mediul virtual, de la surse anonime.

"Nici nu vreau să mai aud de surse anonime. Anonimat înseamnă lașitate. Cine are ceva de spus să vină să spună direct și să demonstreze cu probe, pentru că invențiile sunt foarte multe", a mai spus Monca Pop.

"Ceea ce se face este o distrugere. Noi nu vrem să anulăm tot ceea s-a spus. Un sâmbure de adevăr există undeva, dar nu la toți și nu așa cum s-a prezentat. Cum să se spună că au murit milioane de oameni. Vă rog, nu faceți o similitudine între infecții și decese, pentru că de foarte multe ori cei care au făcut infecții nu au decedat. Credeți că un om ca mine s-ar fi dat pe mâna unor chirurgi în țara asta dacă aș fi considerat măcar doi la sută că e adevărat? Credeți că aș fi fost nebună să fac așa? Niciodată", a adăugat Monica Pop, întrebată cine are interes să pună sub semnul întrebării siguranța sistemului sanitar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel