Monica Niculescu a restabilit egalitatea în meciul România - Cehia, din Fed Cup

Monica Niculescu a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și a restabilit egalitatea, 1-1, între echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

Niculescu (37 WTA) s-a impus după o oră și 52 de minute în fața primei rachete a echipei Cehiei, Kvitova, care ocupă locul 9 în ierarhia mondială.

Monica Niculescu a făcut un meci formidabil și a împins-o pe valoroasa ei adversară să greșească multe mingi.

Kvitova, care câștigase singurul meci direct cu Niculescu, în 2013, în primul tur la Eastbourne (pe iarbă), cu 6-4, 6-1, și-a făcut serviciul la debutul în meci, dar apoi Monica a jucat fără complexe, a restabilit egalitatea și apoi a făcut primul break (2-1). Românca de 28 de ani și-a câștigat serviciul la zero (3-1), iar apoi a avut șapte șanse de 4-1 într-un ghem care a durat peste 13 minute și pe care cehoaica a reușit să și-l adjudece la mare luptă (3-2).

Niculescu a salvat apoi două mingi de break, a făcut 4-2, iar apoi a reușit un nou break, 5-2. Monica a ratat două mingi de set și și-a pierdut serviciul, Petra Kvitova apropiindu-se la 5-3, însă jucătoarea noastră a reușit să încheie setul în 58 de minute, cu un break (6-2).

[citeste si]

Deși Kvitova a început setul al doilea cu un break, meciul a fost în continuare echilibrat, Niculescu reușind să își recupereze break-ul și să fie mereu la conducere, 2-1, 3-2, 4-3, 5-4. În al zecelea ghem, Niculescu a forțat și a reușit să obțină punctele care i-au adus o victorie de răsunet.

În primul meci de simplu, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2.

Duminică, de la ora 13,00, Halep va juca împotriva Petrei Kvitova, iar apoi în ultimul meci de simplu se vor înfrunta Monica Niculescu și Karolina Pliskova. Meciul de dublu ar urma să opună perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru și Denisa Allertova/Barbora Strycova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel