Monica Macovei se dezice total de Traian Băsescu

Europarlamentara Monica Macovei, fondatoare a partidului M10, se dezice total de Traian Băsescu, în aceeași măsură în care o face de PNL și PSD. Mai mult, ea descrie o tactică a fostului președinte pentru a împiedica oamenii să se înscrie în M10. 

Monica Macovei s-a dezis total, într-un interviu Adevărul Live, de fostul președinte Traian Băsescu. Spune că M10 n-ar face alianță cu PSD, PNL, dar nici cu PMP.

Despre revenirea lui Traian Băsescu în PMP, Monica Macovei declară că "După ce ai fost 10 ani preşedintele şi spui că te întorci în politică ca să-ţi aperi mandatele, mi se pare nejustificat. Nu cred că va avea succes. Discutăm de preşedintele Băsescu care va fi preşedintele PMP sau, oricum, va determina decizia politică în acest partid. Ceea ce vedem acum că face este lupta împotriva DNA, lupta împotriva celor anchetaţi sau trimişi în judecată. Practic, contrazice ceea ce a susţinut în cei 10 ani de mandat. Acum, Traian Băsescu loveşte în Justiţie, în anticorupţie. Nu avem cum să facem vreo alianţă cu el".

Alianță PMP-PSD?

În schimb, politiciana vede o alianță PSD-PMP: "Nu este exclus să vedem o alianţă între PSD şi PMP, pentru că sunt împreună împotriva Justiţiei. În momentul în care luptă cu PSD împotriva Justiţiei, şi-a dezamăgit electoratul. Să nu ne surprindă o alianţă cu PSD în 2016, chiar dacă acum dă în PSD. Am învăţat şi noi că prietenii din politică se ceartă la TV şi fac afaceri în spate. Prin declaraţia că ar face alianţă cu noi, Băsescu vrea să împiedice lumea să vină la noi, la M10. Un al doilea efect este încercarea de a opri plecările din PMP, pe ideea că o să ne aliem cu M10 şi o să fim mai mulţi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel