Monica Macovei a lansat partidul M10. Ce nu s-a văzut la televizor - REPORTAJ + VIDEO

Monica Macovei a lansat, duminică, la Casa de Cultură a Studenților din București, partidul M10, la eveniment fiind prezente oameni de toate vârstele, vedete și un protestatar.

La lansarea partidului M10 mă așteptam să văd mai mulți tineri, având în vedere că la alegerile prezidențiale Monica Macovei a primit multe voturi de la cei care la Revoluție abia se nășteau sau erau prea mici să înțeleagă ce se întâmplă. Nu a fost așa.

La eveniment au fost prezenți atât tineri cât și oameni de vărsta a treia, care au stat cuminți în scaune și au ascultat cum Monica Macovei (fost membru PDL) le spunea că "M10 este singurul partid din România de dreapta adevărat, singurul care merge pe calea dreaptă".

M10 nu a fost înființat în mod oficial pentru că încă se mai strâng semnături, însă oamenii prezenți la lansarea partidului păreau interesați de ceea ce spun Monica Macovei și ceilalți speakeri.

Entuziasmul specific unui proiect nou i-a determinat să asculte, nu doar să audă, spre deosebire evenimentele organizate de partidele vechi, unde, la un moment dat, găseai la fel mulți oameni, afară, la țigară, decât în sală, ascultând discursurile liderilor. Rămâne de văzut dacă acest interes va rămâne la fel de ridicat până la alegerile parlamentare din 2016.

La eveniment au fost prezenți și Andreea Pora și Lucian Mândruță, acesta din urmă ținând un scurt discurs în care mai mult a glumit decât a vorbit.

Lansarea partidului M10 a început cu discursul lui Adrian Papahagi, apoi a urmat Monica Macovei.

Adrian Papahagi

"Venind aici, în faţa acestei clădiri, un domn care manifesta pentru ce crede el a arborat o pancartă pe care scria "Democracy is a lie". Eu vă spun aşa, democracy is not a lie, democraţia nu e o minciună, este adevărul în care credem cu toţii. Şi în numele democraţiei se moare în lume"

"Avem de creat partidul anti-sistem, partidul care să se opună putreziciunii, care să termine cu porcăria de acum"

Monica Macovei

"Avem în faţă un val de politicieni, un tsunami de corupţie, de hoţie din banii noştri. Noi nu suntem pe val, noi suntem în faţa lui, un val pe care vrem să-l distrugem. Nu avem bani de dat, nu avem contracte şi sacoşe, avem de dat pentru România dragostea, puterea, libertatea şi inteligenţa noastră. Haideţi cu noi să luptăm cu valul de politicieni corupţi şi mincinoşi care îşi bat joc de noi. Până la urmă, vom învinge"

"Partidul nostru este singurul partid din România de dreapta adevărat, singurul care merge pe calea dreaptă, nu este nimic din ce avem azi pe scena politică, nu are nimic de-a face cu actuala clasă politică"

"Partidul M la puterea 10 vrea un stat minimal şi o ţară mare. Adică un stat redus, cu o birocraţie redusă, cu un guvern redus, un un Parlament redus, cu o intervenţie cât mai mică în viaţa noastră, o ţară puternică. Va fi partidul oamenilor. Vrem capitalism, vrem libertate economică".

Femeile, întâmpinate cu mărțișoare

La intrarea în sală, femeile care au participat la evenimentul de lansare, în Sala de Cultură a Studenţilor din Capitală, au primit din partea organizatorilor câte o floare, alături de "manifestul economic" al noii formaţiuni.

Protestatarul

În timpul desfăşurării lansării, un bărbat a afişat la intrarea în Casa de Cultură a Studenţilor lozinca "Democracy is a lie", scrisă pe un purceluş portocaliu, alături de textul "Bine aţi venit la reşaparea politicii din România!" şi de o fotografie a Monicăi Macovei, cu o muscă verde pe faţă, având pe fundal o siglă neclară a PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel