Monica Macovei demisionează din PDL

Monica Macovei, candidat independent la Președinția României, a anunțat, marți, că în cursul acestei zile își va da demisia din PDL.

"E o decizie gândită îndelung, nu e un gest făcut în pripă. Ceea ce se întâmplă azi în PDL este greşit şi, din acest motiv, am decis să demisionez. Se fac tot felul de înţelegeri de la o zi la alta, ne-am trezit cu un candidat care nu este al PDL, care nu ştim unde vrea să ducă România", a mai spus europarlamentarul ales pe listele PDL.

"Multe decizii ale PDL au indus confuzie în PDL. Nu am înţeles de ce nu poate avea propriul candidat la prezidenţiale", a mai declarat Monica Macovei, potrivit căreia Klaus Iohannis nu a dovedit ca reprezintă dreapta, că apără statul de drept şi vrea anticorupţie.

"Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru funcţia de preşedinte al României pentru că sunt convinsă că românii merită un preşedinte al lor", a declarat Monica Macovei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, declara, vineri, la Craiova, că, potrivit Statutului partidului, în momentul în care va candida independent, Monica Macovei va fi automat radiată din rândurile membrilor formaţiunii democrat-liberale: "Avem un statut foarte clar, care spune la articolul 20 că, în momentul în care domnia sa va candida independent, automat este la radiere, la capitolul radieri, va fi radiată din rândurile membrilor Partidului Democrat, este radiată automat şi acest articol este prins în statut".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel