Monica Ghiurco-Antena 3. TVR discută PENALIZAREA. Prima reacție

Jurnalista TVR Monica Ghiurco ar fi ținta Televiziunii Române, după ce a susținut public Antena 3. Comisia de Etică și Arbitraj s-a sesizat cu privire la solidaritatea prezentatoarei TVR Monica Ghiurco cu postul de televiziune Antena 3. 

Potrivit Adevărul, aparițiile publice ale Monicăi Ghiurco, care a susținut Antena 3 și a fost prezentă în platourile unor emisiuni ale postului de televiziune după condamnarea lui Dan Voiculescu, a atras atenția Comisiei de Etică și Arbitraj din TVR. 

Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR urmează să se întrunească în perioada următoare, să analizeze ieşirile publice ale Monicăi Ghiurco și să decidă dacă aceasta va fi sau nu penalizată conform regulamentelor şi contractului semnat la angajare, potrivit sursei citate. 

Ce a spus Monica Ghiurco din platoul Antenei 3

"Cenzura nu poate fi prevenită decât prin ceea ce se numeşte solidaritate de breaslă. Indiferent de orice fel de aspect legat de dosar, Parchet, dreptul la libera exprimare, la opinii, trebuie apărat. Eu am trecut recent printr-o experienţă similară în care am simţit ce înseamnă să fii cenzurat. Astfel de situaţii nu pot fi prevenite decât prin ceea ce se numeşte solidaritate de breaslă", a declarat jurnalista Monica Ghiurco.

Opiniile, în nume personal, din solidaritate, nu în numele TVR

În 13 august, Monica Ghiurco scria, pe contul său de Facebook: "Solidarizarea cu colegii de breaslă, aflaţi într-o situaţie dificilă în care le este periclitat locul de muncă, din motive independente de persoana lor, este un gest normal într-un regim democratic. Unii spun că nu este niciun pericol. Se poate. Dar la fel de bine se poate şi contrariul. În această confruntare de opinii se consumă cea mai mare cantitate de energie, pe ton ridicat, cu ochii ieşiţi din orbite, cu atacuri la persoană şi altele. Opinia şi-o formează fiecare în baza unei cercetări asupra faptelor, sunt de acord cu cei care îmi ţin lecţii. Despre opinii e vorba aici. Fiecare poate vedea în sechestrarea sediului unei televiziuni ce poate şi ce doreşte să vadă. Doar evoluţiile ulterioare vor confirma sau nu temerile de azi. Însă întotdeauna a fost mai înţelept să previi decât să vindeci sau, în cazul de faţă, să corectezi un abuz care poate împieta asupra activităţii unor jurnalişti. Nu contează că sunt de la A3, puteau fi de la B1TV, iar reacţia mea ar fi fost aceeaşi. Şi unii şi alţii, indiferent cine le este patronul trebuie lăsaţi să îşi facă meseria mai bine, mai puţin bine, cu ce au, cum pot. Evident, fără încălcarea legii! (...) Aşa că vă rog înainte de a vă exersa răutăţile personale afirmând că sunt "susţinătoarea unui infractor" să aveţi curiozitatea şi să ascultaţi declaraţiile mele, pe care, atenţie, le-am făcut în nume propriu, nicidecum în numele TVR aşa cum încercaţi să induceţi. Mai mult, de ceva vreme, am fost solicitată de o parte importantă din societatea civilă să exprim nemulţumirile acumulate de oameni şi să le reprezint interesele.". 

Prima reacție a jurnalistei Monica Ghiurco, după sesizarea Comisiei de Etică a TVR

Contactată vineri de DC News cu privire la informația cu privire la sesizarea Comisiei de Etică și Arbitraj, Monica Ghiurco a declarat că "nu știe informația, nu a citit-o". Întrebată dacă i-a fost atrasă atenția din TVR că nu ar trebuie să susțină public postul de televiziune Antena 3, Monica Ghiurco a precizat că nu poate comenta această informație din cauza regulamentului TVR. "Nu pot să comentez nimic, am un regulament de respectat, trebuie să mă interesez despre ce este vorba", a spus jurnalista TVR Monica Ghiurco. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel