Modificare referendum. Oana Florea despre "agenda secretă"

 Miercuri, 29 martie 2017, începând cu ora 9.00, sala „Mihai Viteazul” din cadrul Parlamentului României, are loc o nouă consultare pe tema completărilor aduse Legii referendumului.

Deputatul Oana Florea, vicepreședintele comisiei juridice a Camerei Deputaților face următoarele precizări: 

"Legea NU afectează cu nimic referendumul anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, deoarece ea îşi produce efectele la 12 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, iar proiectul de completare a actului normativ nu a fost încă depus.

NU este vorba despre o modificare a legii referendumului, ci de o COMPLETARE a acesteia cu deciziile Curţii Constituţionale şi cu recomandările în materie de referendum ale Comisiei de la Veneţia.

NU se limitează cu nimic atribuţiile Preşedintelui României în materie de referendum, ci aceste limitări sunt preluate exact aşa cum sunt ele prevăzute de Constituţia Romaniei.

NU există o „agendă secretă” a iniţiatorilor, buna credinţă a acestora  fiind dovedită chiar de consultările organizate pe temă înainte de depunerea iniţiativei.

Este de dorit ca legea să fie clară, completă şi precisă, fără să mai fie nevoie de interpretare, în acest sens, propunerea cuprinzând şi dispoziţiile deciziilor Curţii Constituţionale în materie," se arată într-un comunicat de presă.

Reamintim că patru deputaţi PSD au pus în dezbatere publică o propunere legislativă pentru modificarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referedumului, care prevede că nu se poate consulta poporul dacă textul propus pentru a fi supus referendumului ţine de competenţa exclusivă a Parlamentului. De asemenea, preşedintele României poate cere poporului să îşi exprime voinţa prin referendum cu privire la probleme de interes naţional, iar rezultatul acestuia este consultativ. 

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel