Urmărește emisiunea live


Modalitatea prin care Diaconu susține demnitatea artiștilor

Mircea Diaconu susține demnitatea artiștilor prin garantarea integrității operelor sale.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Iohannis și Dușa, într-o galerie foto nemaivăzută. Ce i se pregătește soției președintelui ales, Carmen Iohannis

"Este nevoie de o definire clară a noțiunilor din domeniul legislației drepturilor de autor, în prezent existând mari diferențe de la țară la țară, dar și de o ierarhizare corespunzătoare a acestora la nivel european, a susținut europarlamentarul Mircea Diaconu în cadrul audierii publice pe tema evoluțiilor viitoare ale drepturilor de autor în Europa, eveniment care a avut loc în această săptămână la Parlamentului European.

"Restul sunt amănunte, sunt efecte doar și mă refer acum la procente, sume, remunerații, sisteme de corectare, care pot fi (rezolvate la nivel de competenţe, n.n.) naționale", a spus Mircea Diaconu.

Pe de altă parte, actorul a pledat pentru susținerea componentei morale a dreptului de autor, și anume integritatea operei.

"Demnitatea artistului nu înseamnă numai un ban, o sumă, ci înseamnă garanția integrității operei sale", a arătat vicepreședintele comisiei de Cultură și Educație a Parlamentului European în cadrul dezbaterii, la care au participat experți, academicieni, reprezentanți ai creatorilor de conținut, distribuitori și experți ai Comisiei Europene.

Sursa: MirceaDiaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel