Vosganian: „ Barroso mi-a mărturisit că Băsescu a uneltit împotriva mea ”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vosganian
vosganian

Vicepreşedintele PNL, Varujan  Vosganian, a dezvăluit, într-un interviu acordat „ Adevărul ”, că preşedintele Traian Băsescu a „ uneltit ” împotriva numirii sale în funcţia de comisar european în 2007, aflând acest lucru chiar de la preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

[caption id="attachment_235922" align="alignleft" width="310"] foto: mediafax[/caption]

Vosganian a făcut un istoric al relaţiilor sale cu actualul şef al statului, amintind că în 2000 l-a dat în judecată pentru calomnie, însă a fost păcălit de către Traian Băsescu printr-o stratagemă. „Vă mărturisesc deschis că am avut întotdeauna reţineri faţă de acest om. Am avut cu el şi nişte incidente personale. În 2000 l-am dat în judecată, a venit şi şi-a cerut iertare la proces, după care a zis: „Vedeţi, şi-a retras Vosganian acţiunea, deci am avut dreptate”. Cu totul incorect. Deci am această experienţă. Relaţiile mele cu Traian Băsescu pot face subiectul unei teze la facultăţile de profil psihic”, a spus Vosganian.

Peste patru ani însă relaţiile dintre ei se îmbunătăţiseră. „Aliat? Puţin spus! El m-a rugat să las orice şi să fac campanie pentru el. Şi în 2004 am făcut. Chiar şi acum cred că, dacă PSD ar fi rămas atunci încă la guvernare după 2004, ar fi înnegurat cerul democraţiei româneşti (...) Schimbarea a fost bună, din păcate n-am schimbat cu cine trebuie”, a comentat liberalul.

Chiar şi din acea perioadă Vosganian are frustrări legate de Băsescu, anume că i-a aruncat pălăria în mulţime, în seara câştigării alegerilor. „A fost uşor nesimţit, pentru că pălăria aia era pentru mine cu o anumită valoare sentimentală. Mă întreb ce-ar fi fost dacă mi-ar fi cerut paltonul, de exemplu”, rememorează Vosganian.

Acesta l-a acuzat pe Băsescu de faptul că s-a implicat direct în blocarea numirii sale în calitate de comisar european inclusiv prin intervenţii la oficialii europeni. „Eu, când am fost la Bruxelles, domnul Barroso personal mi-a spus că preşedintele a uneltit împotriva mea. A fost o situaţie halucinantă. M-a întrebat: „În ce relaţii sunteţi cu preşedintele României?” Am zis: „În relaţii foarte bune. M-a felicitat în faţa naţiunii”... „Ciudat”, mi-a spus, „preşedintele mi-a făcut o cu totul altă impresie despre dvs.” I-am zis: „Domnule preşedinte Barroso, există înregistrări”. Mi-a zis: „Puteţi să mi le daţi? ” În faţa lui l-am sunat pe Călin Tăriceanu. Care a vorbit la Pro TV şi a luat caseta cu pălăria mea şi a trimis doi avocaţi la arhive ca să scoată cererea de iertare a lui Traian Băsescu din anul 2000 în procesul cu mine. Deci primul ministru al României s-a dus să-i arate lui Barroso că, de fapt, eu cu preşedintele n-am nimic, preşedintele are ceva cu mine. Deci am ajuns aici, eu, ca reprezentant al naţiunii, am fost la Bruxelles ca primă propunere de comisariat, iar preşedintele meu uneltea împotriva mea”, a relatat senatorul PNL.

Vosganian crede că nici poziţia lui Barroso nu a fost întrutotul inocentă. „Acum, dacă vă daţi seama cam cum sunt relaţiile dintre domnii Băsescu şi Barroso, vă daţi seama în ce obstacol am fost pus (...) Dânşii au colaborat foarte bine în chestiunea comisariatului meu”, a spus liberalul.

El susţine că nu i se poate cere acum să îl ierte pe Traian Băsescu atâta vreme cât iertarea are nevoie de un interlocutor. „Când încerci să mă distrugi aproape fizic în chestiunea cu comisariatul sau când ieşi la televizor şi spui năzbâtii că eu în secret am semnat contracte cu băieţii deştepţi sau îmi jigneşti tot neamul spunân­du-i medicului care te-a salvat că-i primul armean bun... Mă întreb ce-ar fi spus omenirea dacă spunea asta unui evreu”, a conchis Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel