Urmărește emisiunea live
Vă puteți schimba actele de identitate inclusiv în ziua alegerilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Persoanele cu domiciliul în Sectorul 1, care au actele de identitate pierdute sau distruse şi care doresc să se prezinte la vot pe 11 decembrie, îşi vor putea schimba buletinele sau cărţile de identitate inclusiv în ziua alegerilor, a informat primăria de sector.

Actele de identitate vor fi eliberate în aceeaşi zi, cu respectarea procedurilor OUG 97/2005. Programul de lucru cu publicul al Birourilor de Evidenţă a Persoanei va fi prelungit în preziua şi ziua scrutinului pentru a da posibilitatea tuturor cetăţenilor din Sectorul 1 să îşi poată exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare.

Aceste unităţi vor fi deschise sâmbătă, între orele 8,00 - 16,00, iar duminică între orele 7,00 - 21,00. Persoanelor care depun cererea de schimbare a buletinului sâmbătă, 10 decembrie, le va fi eliberat noul act de identitate a doua zi, iar cei care depun solicitarea duminică vor beneficia de noua carte de identitate în aceeaşi zi. Cetăţenii care domiciliază pe raza Sectorului 1 sunt aşteptaţi la unul dintre cele patru Birouri ale Serviciului de Evidenţă a Persoanei, cu sediile în: Piaţa Amzei nr. 13; str. General Berthelot nr. 34; str. Ion Neculce nr. 6; bd. Bucureştii Noi nr. 56.

[citeste si]

Cu excepţia Biroului nr. 1, celelalte trei birouri îşi au sediile în incinta secţiilor de poliţie. Contravaloarea cărţilor de identitate şi taxa de timbru fiscal se vor achita pe loc la ghişeele Birourilor de Evidenţă a Persoanei. Mai multe informaţii referitoare la procedura legală de schimbare a buletinului pot fi aflate consultând site-ul Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă a Sectorului 1 - www.starecivila1.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel