Ungaria, lovitură pentru Uniunea Europeană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viktor Orban a înaintat Parlamentului propunerea privind modificarea Constituţiei ţării, propunere care intenționează să  interzică colonizarea teritoriul Ungariei cu cetăţeni străini, prin evitarea procedurilor legale aflate în vigoare în Ungaria, potrivit portalului Parlamentului Ungariei.

În Legea fundamentală se prevede că Ungaria nu poate fi colonizată cu populaţii străine. Un cetăţean străin - noţiune care nu se referă la cetăţenii Zonei Economice Europene - poate trăi pe teritoriul Ungariei pe baza unei solicitări analizate în mod individual de autorităţile ungare, conform procedurilor legale, adoptate de Legislativul ungar.

Propunerea, care cuprinde cinci articole, va modifica, printre altele, Crezul Naţional, care prevede: "Declarăm că apărarea identităţii noastre constituţionale, statornicită de constituţia istorică, este obligaţia fundamentală a statului".

Propunerea premierului mai prevede că, în vederea participării Ungariei, ca stat membru al UE, la exercitarea competenţelor comune trebuie să fie în concordanţă cu drepturile omului şi libertăţile fundamentale, care nu pot restricţiona dreptul inalienabil al Ungariei de a decide asupra integrităţii teritoriale, componenţei populaţiei şi a formei de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel