O mie de persoane la protestul împotriva votului în cazul Oprea/ UPDATE: Oamenii au ocupat strada
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aproximativ 200 de persoane s-au adunat joi, în faţa Senatului, pentru a protesta împotriva votului privind urmărirea penală în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea.

UPDATE 4: Protestatarii de la mitingul din Capitală, organizat joi seara împotriva votului dat de Camera superioară a Parlamentului privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, au eliberat bulevardul 13 Septembrie, la aproximativ două ore şi jumătate de la începerea protestului. Traficul rutier în zonă a fost reluat la ora 21,30, pe ambele sensuri, după ce a fost întrerupt timp de aproximativ o oră. Cei peste 1.000 de protestatari au scandat lozinci împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea şi a parlamentarilor.

UPDATE 3: Aproximativ 1.000 de persoane la protestul din București împotriva votului în cazul Oprea.

UPDATE 2: Brigada Rutieră anunţă devierea traficului pe Calea 13 Septembrie, între bulevardul Libertăţii şi Hotel Marriot, după ce manifestanţii la mitingul organizat împotriva votului dat de Senat privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea au pătruns pe carosabil. Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zonă, să respecte semnalele oamenilor legii şi să folosească rute ocolitoare pentru deplasare.

UPDATE: Protestatarii de la mitingul din Capitală, organizat împotriva votului dat de Camera superioară a Parlamentului privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, au ocupat joi seara bulevardul din faţa Senatului, circulaţia fiind întreruptă. Sunt blocate ambele sensuri ale bulevardului 13 Septembrie, dar manifestanţii au rămas în perimetrul zonei şi nu se deplasează.

Oamenii afişează pancarte pe care se poate citi: '(L)Egalitatea în faţa legii', 'Nimeni nu este mai presus de lege', dar şi steaguri tricolore. La faţa locului sunt şi poliţişti şi jandarmi. Mobilizarea pentru protest s-a făcut pe Facebook, după ce, luni, senatorii au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină.

Pe reţeaua de socializare s-au anunţat manifestaţii similare şi în alte oraşe din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel