Spitalul cu peste 50 de infecţii nosocomiale în ultimul an
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a înregistrat, în perioada mai 2015 - aprilie 2016, 54 de cazuri de infecţii nosocomiale (n.r. intraspitaliceşti), potrivit unei situaţii făcute publice joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

'La nivelul unităţilor spitaliceşti din Brăila, au fost analizate, validate şi anchetate 54 de infecţii nosocomiale, raportate doar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, corpurile A, B, C şi D, toate în sistem rutină, respectiv 15 infecţii cutanate, 27 digestive, 9 pe parte de plagă chirurgicală, 2 infecţii urinare şi o infecţie respiratorie', a declarat Ciochină. Sursa citată a precizat că, în perioada menţionată, 'au fost supravegheate accidentele postexpunere la produse biologice ale personalului sanitar, fiind înregistrate 18 accidente prin înţepare, pentru care s-a aplicat profilaxia prin vaccinare împotriva hepatitei B, acolo unde a fost cazul'.

În anul 2015, s-au înregistrat 44 de infecţii nosocomiale, iar în 2014 au fost 36 asftel de cazuri. SJU a folosit substanţe dezinfectante din categoria celor reclamate a fi contrafăcute, dar rezultatele probelor-martor care au stat la incubat luna aceasta, timp de 48 de ore, au ieşit negative, dezinfectanţii fiind în parametri normali, potrivit managerului SJU Brăila, dr. Mihail Iugulescu. Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila funcţionează în trei locaţii diferite, starea generală a clădirilor fiind medie potrivit DSP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel