Soția lui Condrea: La SRI era închis. M-am dus la Irina Buleandră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
  Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma a povestit cum a ajuns în posesia datelor care arată sprijinul politic de care s-ar fi bucurat firma, începând cu 2008. Ea spune că Dan Condrea a dat, începând din 2008, bani la partidele politice, PNL și PSD. Deși ar fi făcut un backup cu bazele de date care arată unde se duceau banii, nu le poate deschide pentru că sunt în sistem Linux, nu Windows.

Laura Georgescu a prezentat și o poveste halucinantă despre modul în care actele constitutive ale Unilab, o altă firmă a lui Condrea, ar fi ajuns la SRI, prin intermediul mamei unei prietene, angajată a serviciului. După trei ani, laura Georgescu s-ar fi dus la Biroul de relații publice al SRI ca să întrebe dacă soțul ei, cu care era în divorț, nu cumva lucrează ca agent acoperit.

"Eu consider că er agent SIE pentru că a simțit nevoia să se înarmeze, a obținut cu ușurință un permisul de port-armă. SIE angajează în sistemul bancar și în sistemul de stat, patroni. E o presupunere a mea.

”Prin 2007-2008 el (Condrea) mi-a dat o carte de vizită și acolo, la firma de intermediari, erau cetățeni ruși, maghiari, basarabeni. Atunci și-a schimbat comportamentul, a devenit mai violent, mult mai violent. Fusese până atunci violent, dar apoi a devenit și mai violent. Mă dădea cu capul de parchet și de beton.

Dacă până atunci mă obliga să mergem în vacanțe doar în România, după aceea mergea doar în străinătate singur, în Germania, Portugalia și își deschidea conturi offshore. A urmat o explozie în afaceri, cu cifre uriașe.

El dădea bani la toate partidele la PNL, la PSD, erau toate partidele în acele fișiere ascunse pe care eu le-am găsit la o percheziție a mea în 2008. Eu eram director general al Hexi Pharma. El ne punea viața în pericol cu acțiunile lui, mie și copilului. Erau și nume, și sume”, a spus Laura Georgescu. Nu le-am citit, pentru că erau în sistemul Linux, nu am decât Windows. Am făcut backup, la acele date, a adăugat ea.

Momentul în care a copiat datele este demn de filmele de acțiune. Inițial, Georgescu a spus că a profitat de plecarea lui Condrea, la Roma, dar ulterior a precizat că se temea că el se poate întoarce dintr-o clipă în alta. A luat acetele Unilab, s-a dus la sediul SRI, din Piața Constituției, dar acolo era închis. Avea lacătul pe ușă, așa că a plecat la Irina Cristea Buleandra. ”Mama acesteia era la SRI, o știam, aveam încredere și am predat un laptop cu informații, în septembrie-octombrie 2008. Am predat și acte, o sacoșă, actele cobnstitutive ale UNILAB, despre tulpini înalt patogene primite din Germania. Am oprit activitatea pe UNILAB pentru că el nu a mai putut funcționa. Mă amenințat că mă împușcă”.

Laura Georgescu a precizat că în 2008 dorea să candidez la funcții publice parlamentare, prezidențiale. ”Eu nu am făcut nicio sesizare, nici la SRI, nici la DNA. Am apelat la acea prietenă din SRI. De câte ori ieșeam din casă, eram filată. Se întâmpla să vină Dan Condrea după mine în trafic știa exact unde eram, nu știu cum afla", a mai spus Laura Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel