Salariile dintr-un minister vor crește cu 57%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bani-lei
bani-lei
Salarii mai mari cu 57% de la 1 iulie în Ministerul Transporturilor. Deputaţii din Comisia de Transporturi au modificat o ordonanţă de urgenţă adoptată la finalul anului trecut de către Executiv. Este vorba de aproape 300 de angajaţi ai ministerului care vor încasa mai mulţi bani peste aproximativ două luni.

Majorările salariale apar într-un proiect de lege care aprobă o ordonanţă de urgenţă dată de guvernul Cioloş la finalul anului trecut. În actul normativ iniţial se stabilea doar că viitorii 83 de angajaţi din structura de management a fondurilor europene, care va fi creată la Transporturi, trebuie plătiţi la fel ca funcţionarii din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

"Domnul ministru şi secretarii de stat şi toţi s-au plâns că nu vine personal calificat în Ministerul Transporturilor pentru astfel de proiecte cu astfel de grilă de salarizare. Au spus că nu pot să aducă specialişti în minister şi nu pot să aibă performanţă cu salariile respective. La propunerea acestora, Comisia a fost de acord", spune Mihai Lupu, şef Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor.

„Noi lucram pe legea salarizării mai multe ministere parlament şi aşa mai departe au început să dea aceste măriri la nivelul ministerelor fara ca nboi sa le putem tine macar piept", a spus ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel