RĂZBOI Ghiță - Băsescu. "Văd că știe ce se întâmplă la mine acasă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sebastian Ghiță îi răspunde lui Traian Băsescu după cel mai recent atac.

Fostul președinte a spus: "În spaţiul public circulă două poveşti care trebuie să primească un răspuns la fel de ferm şi menţionez pe scurt poveştile:

1. Laura Codruţa Koveşi, în calitate de Procuror General, a apelat la inculpatul Sebastian Ghiţă pentru realizarea unui raport tehhnic favorabil cu privire la propria-i lucrare de doctorat.

2. În perioada 2011 - 2014, cînd îndeplinise şi îndeplinea succesiv funcţiile de Procuror General şi Procuror Şef DNA, Laura Codruţa Koveşi îl vizita relativ frecvent pe inculpatul Sebastian Ghiţă la domiciliul său din Ploieşti, participând la evenimente şi sărbători de familie (in acea perioadă, Sebastian Ghiţă era inculpat în dosarul Tracia – Asesoft).

Cu certitudine, cele două poveşti, sper eu fabricate şi care circulă în spaţiul public, au ca obiectiv erodarea credibilităţii şefei DNA. În acelaşi timp, sunt convins că aceste poveşti publice nu vor putea deturna cursul dosarelor penale facute corect de procurori, pentru că DNA este o instituţie şi nu un singur om.
Cred că toţi cei care au investit şi investesc încredere în Laura Codruţa Koveşi au nevoie de un răspuns public ferm al acesteia.

Sper din tot sufletul ca, la sfirşitul acestei întîmplări publice, cel încoronat cu titlul de mincinos să fie Sebastian Ghiţă".

În direct la România TV, Sebastian Ghiță i-a dat o replică lui Traian Băsescu.

"În mandatul său, Traian Băsescu i-a învățat pe toți românii să se numească între ei penali, inculpați, mafioți. Atâta timp ne-a repetat lucrurile acestea încât a convins-o și pe doamna Kovesi că toți suntem niște inculpați, să ne strige așa prin interviuri încălcând orice normă elementară drept la imagine, prezumție de nevinovăție. Noi, românii, nu suntem penali, hoți și inculpați, așa cum ne strigă Băsescu și Kovesi. În al doilea rând, nu știu de unde are domnul Băsescu are aceste informații. Întrebarea este de ce nu a spus nimic până acum? Eu am zis public că m-am întâlnit de mai multe ori cu doamna Kovesi, chiar și la evenimente private. Văd că domnul Băsescu știe ce se întâmplă la mine acasă. Înlețeg că noi, toți românii, suntem filați și urmăriți, dar asta nu înseamnă că un președinte de țară, chiar dacă știe lucruri, trebuie să vină și să le spună public.", a zis Sebastian Ghiță la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel