Premierul Ponta s-a întâlnit cu George Soros la Palatul Parlamentului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
George Soros
George Soros

Premierul Victor Ponta a declarat pentru hotnews.ro că a avut astăzi, la Palatul Parlamentului o întrevedere cu omul de afaceri american de origine ungară George Soros. Oficial, miliardarul a venit în România pentru a susține promovarea culturii romilor. Surse hotnews.ro susțin agenda oficială a prim-ministrului nu prevedea o întâlnire cu George Soros, și că discuțiile s-au purtat pe marginea subiectului Roșia Montană. Premierul a precizat pentru sursa citată că problema Roșia Montană nu s-a discutat, ci au fost dezbătute doar chestiuni legate de romi, la întâlnire participând și Damian Drăghici.

Oficial, George Soros, președintele Fundației pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundation), a venit în România pentru a discuta despre problema romilor. Acesta a vizitat împreună cu Androulla Vassiliou, Comisar European pentru Educație, Cultură, Multilingvism, Sport, Media și Tineret, Angela Filote, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România și Gabriel Petrea, viceprimarul Sectorului 6, Asociația Romano ButiQ la sediul din cartierul Giulești-Sârbi, în spațiul în care se lucrează la înființarea primului Muzeu al Culturii Romilor din România în Sectorul 6.

Filantropul George Soros este suspectat că stimulează financiar mișcarea de protest împotriva proiectului minier Roșia Montană. Bănuielile sunt alimentate de faptul că multe ONG-uri și asociații care se opun exploatării din Apuseni au fost finanțate de-a lungul anilor de fundații înființate de George Soros.

Miliardarul, exponent al progresismului liberal, a respins speculațiile despre o posibilă legătură între proiectul minier de la Roșia Montană, precizând că nu are niciun interes, financiar sau de altă natură, în proiectul exploatării auro-argintifere de la Roșia Montană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel