Nicuşor Constantinescu, condamnat DEFINITIV la închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Constanţa la cinci ani de închisoare.

Sentinţa este definitivă şi executorie şi măreşte pedeapsa decisă în toamna lui 2015 de Tribunalul Constanţa care îi dăduse 3 ani şi jumătate de închisoare.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat pentru abuz în serviciu în formă continuată în dosarul privind Centrul Militar Judeţean Constanţa, pentru refuzul de a finanţa activitatea acestuia în perioada 2009 - 2013, respectiv asigurarea telecomunicaţiilor şi a pazei. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a mai fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la 6 ani închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi nu a respectat dispoziţiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale eoliene.

Această decizie nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. De asemenea, judecătorii au decis ca Nicuşor Constantinescu să rămână în arest preventiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel