Legea plagiatelor, pe masa CCR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Curtea Constituţională a României discută miercuri sesizările Guvernului şi PNL referitoare la legea de modificare a OUG 4/2016 privind şcolile doctorale.

Pe 13 octombrie, Guvernul a atacat la CCR modificarea OUG 4/2016 privind şcolile doctorale, după ce Senatul a respins cererea de reexaminare a actului normativ, solicitată de preşedintele Klaus Iohannis, şi a adoptat legea în forma iniţială. Anterior, premierul Dacian Cioloş declara că regretă decizia pe care a luat-o Parlamentul în privinţa modului în care se tratează plagiatele.

'Regret decizia pe care a luat-o Parlamentul în privinţa modului în care se tratează plagiatele. (...) Am luat nişte măsuri prin ordonanţe de urgenţă, în urmă cu ceva vreme, tocmai pentru a crea un cadru clar, profesional, obiectiv, de tratare a acestor cazuri de plagiat. Sigur, nimeni nu contestă şi nici eu nu contest nevoia, importanţa, utilitatea implicării directe a universităţilor în tratarea acestor cazuri de plagiat', afirma Cioloş.

[citeste si]

Şi grupul PNL din Senat a depus la Curtea Constituţională o contestaţie la legea de modificare a OUG 4/2016 privind şcolile doctorale, invocând, între altele, nerespectarea principiului bicameralismului. Senatul a respins, în şedinţa plenului din 10 octombrie, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la Legea pentru aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea Legii Educaţiei Naţionale 1/2011 prin care a fost reglementată funcţionarea şcolilor doctorale şi a adoptat, în calitate de Cameră decizională, actul normativ în forma iniţială.

După decizia Senatului, preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu, şi-a anunţat demisia din funcţie, pe motiv că, în urma amendamentelor adoptate la Legea educaţiei, CNATDCU va avea 'un rol decorativ', fiindu-i retrase toate prerogativele, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel