Harta cutremurelor în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Radu Tudor a prezentat în exclusivitate la Antena 3 harta vulnerabilității României la cutremure potrivit incidentelor de până în prezent.

Ceea ce se vede cu roșu pe hartă (București, Buzău, Braila, Vrancea, Galați) reprezintă zona cea mai expusă în cazul unui cutremur cu epicentrul în Vrancea. Această hartă indică răspândirea undelor cutremurului. Ceea ce se vede cu albastru reprezintă zonele protejate în cazul unui seism cu epicentrul în Vrancea.

(w670)

75% din populaţia României este expusă riscului seismic. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a dat asigurări că deşi mai sunt câteva lucruri de pus la punct în acest sistem, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să intervină. Gradul de dotare a crescut, iar salvatorii sunt mai bine instruiţi decât în alţi ani.

Cel mai important lucru, care ar duce la salvarea vieţilor omeneşti este ca populaţia să fie informată şi pregătită pentru un asemenea dezastru, a zis Raed Arafat.

Pentru ca oamenii să ştie cum să reacţioneze în astfel de cazuri, autorităţile au realizat campania de informare "Nu tremur la cutremur" prin care oamenii pot vedea clar ce reguli trebuie să respecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel