EXPLOZIV. "M-a sunat Costin Borc. S-au înroșit telefoanele. Polonezii au lins clanța la cabinetul vicepremierului"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Avocatul Remus Borza, președinte Euro Insol, a făcut dezvăluiri explozive la interviurile DC News Live .

Avocatul a explicat că imediat după deschiderea procedurii insolvenţei împotriva CET, a demarat discuţii şi negocieri cu cei doi parteneri stategici Oltchim şi USG (Uzinele Sodice Govora) în vederea obţinerii unor preţuri corecte şi echitabile care să genereze venituri suplimentare - condiţie esenţială în promovarea cu succes a unui plan de reorganizare. Oltchim, o societate cu capital de stat şi în insolvenţă, a acceptat o creştere de preţuri semnificativă de la 94 de lei Gcal la 106 lei Gcal abur industrial de 13 bari.

Ulterior, Euro Insol a notificat USG-ul că începând cu data de 1 august 2016 oprește furnizarea de abur industrial. Acest lucru s-a întâmplat după mai multe negociere eşuate în care conducerea USG nu a acceptat să plătească preţul cerut de CET Govora, chiar dacă era unul mai mic în comparaţie cu cel cerut de la Oltchim. Decizia de denunţare a contractului a fost luată pentru a reduce pierderile CET Govora care anul trecut au ajuns la 97 milioane de lei. 

"Întotdeauna, după '90, am stat în poziția de drepți în fața unui ambasador. M-ați întrebat de Uzinele Sodice. Au venit ministrul Energiei, ambasadorul Poloniei și premierul să întrebe de nebunul care și-a permis să închidă robinetul pentru că eu asta am făcut. (...) Am pierdut 67 milioane de euro subvenționând doi agenți economici, polonezii și Oltchim. CET Govora a dus în spate doi elefanți: Oltchimul și Uzinele Sodice. Prima dată am negociat contractul cu Olchim și le-am crescut prețul. (...) Nu m-a sunat nimeni pentru Oltchim, în schimb, când le-am închis robinetul polonezilor și i-am chemat să dea prețul măcar în al 12-lea ceas... mi s-au înroșit telefoanele, m-a sunat inclusiv vicepremierul Borc. M-a sunat îngrijorat pentru că polonezii au lins clanța la cabinetul vicepremierului și la cabinetele altor ministere", a zis Remus Burza la interviurile DC News Live.

Răspunsul integral îl puteți găsi de la minutul 60:
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel