Urmărește emisiunea live
Cutremur politic în Germania: stânga revine la putere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ramelow
Ramelow
Pentru prima oară după reunificarea Germaniei în 1990, un land (stat) va fi condus de un guvern socialist, după ce Parlamentul din Thuringia l-a ales premier pe politicianul Bodo Ramelow.

Parlamentul statului estic Thuringia l-a ales vineri pe Bodo Ramelow la conducerea unei coaliții care include Partidul de Stânga, Partidul Social Democrat și Partidul Verzilor, potrivit dw.de.

Fost lider de sindicat, Ramelow este primul membru al partidului său care ajunge premier al unui land. Alegerea sa nu este surprinzătoare, deși coaliția a obținut o majoritate fragilă la alegerile din septembrie.

Creștin-democrații (CDU) conduși de cancelarul Angela Merkel au câștigat cele mai multe fotolii la scrutinul din toamnă, dar nu au reușit să alcătuiască o coaliție care să le confere majoritatea absolută necesară pentru a guverna.

CDU a condus toate guvernele din statul Thuringia din ultimii 24 de ani.

Partidul lui Ramelow este criticat de adversarii politici că nu s-a distanțat suficient de regimul comunist din Germania de Est. Partidul Stângii își are rădăcinile în Partidul Socialist de Unitate (SED) care a condus Germania de Est sub un regim monopartid.

Mitul "Ardealul nu votează Stânga", demontat de un sociolog. De ce pierde PSD în Transilvania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel