Cozmin Gușă: TOTUL despre decizia TVR de a da în judecată Realitatea:"Sunt nişte servitori credincioşi ai puterii''
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cozmin Gușă, analist politic și coproprietar Realitatea TV susține că demersul Televiziunii Române de a da în judecată postul Realitatea TV este ''fără conținut'' și ''fără bază''. Prin această decizie reprezentanții TVR vor să demonstreze că ''sunt în continuare niște servitori credincioși'', afirmă Gușă.

"Instituţia TVR, în mod evident, a greşit legat de Dacian Cioloş, chiar dacă maşina de propagandă a prim-ministrului şi a aliaţilor săi politici au transformat prea mult într-o acţiune de victimizare o greşeală clară a TVR-ului. Rareş Bogdan şi alţi colegi din presă - şi la alte televiziuni am văzut asta, nu au făcut altceva decât să sancţioneze o greşeală administrativă a unor oameni care, într-adevăr, acolo, în TVR, au căpătat un comportament de slugi ai puterii, indiferent care ar fi ea", a declarat Cozmin Guşă pentru News.ro.

Coproprietarul Realitatea TV consideră că decizia TVR de a anunţa postul acestuia de televiziune cu numai câteva ore înaintea paradei de 1 Decembrie că nu are dreptul să preia semnalul a fost o răzbunare pentru că postul Realitatea TV a vorbit despre episodul cu interviul premierului Dacian Cioloş, care nu a mai apărut pe post la TVR.

”Mai mult, acest demers al dânşilor s-a transformat pentru noi într-un handicap de piaţă, pentru că au găsit de cuviinţă doar cu câteva ore înaintea organizării normale a retransmisiei de 1 Decembrie să ne anunţe doar pe noi că nu avem dreptul, nemotivând în niciun fel, să preluăm semnalul şi am văzut acest lucru ca pe o răzbunare legată de faptul că la Realitatea TV şi la Rareş în emisiune, dar nu doar la el, s-a discutat despre gafa lor legată de interviul premierului la «Viaţa Satului». Ne-au pus într-o situaţie dificilă, ne-am descurcat, nu a fost simplu. Şi de aici, probabil, făcând a doua greşeală în ceea ce priveşte abordarea publică au trecut în varianta «Hoţul strigă prindeţi hoţul»”, a declarat Cozmin Guşă. Tot el a precizat că din cauza situaţiei create cu TVR, angajaţii Realitatea TV au fost chemaţi la serviciu din zilele libere.

”Nu mi-e teamă (de procesul cu TVR-ul, n.r.). Eu înţeleg că demersul lor este un demers fără conţinut, fără bază. Ei ne-au creat nouă nişte probleme şi au creat şi societăţii româneşti nişte probleme. Dar, dacă insistă foarte mult, o să putem să avem o replică pe măsură. Eu îi văd suficient de înţelepţi ca să nu insiste, că dacă ne apucăm să judecăm acţiunile TVR-ului din ultima vreme nu o să fie în avantajul lor. Numai că eu nu îmi doresc lutpă în presă. Există destulă luptă în societatea românească. Există destulă luptă în interiorul politicului. În interiorul presei nu mai doresc nicio luptă”, a subliniat Cozmin Guşă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel