Moțiune de cenzură împotriva lui Juncker. PPE se opune ferm

Partidul Popular European (PPE), cel mai mare grup din Parlamentul European, anunță că nu va permite în niciun chip aprobarea unei moțiuni de cenzură împotriva președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. 

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, i-a notificat marți pe eurodeputați că a primit o moțiune de cenzură împotriva Comisiei Juncker, inițiată de 10% din totalul membrilor PE. Săptămâna viitoare urmează un vot în plenul legislativului.

O parte a legislatorilor europeni vrea ca Jean-Claude Juncker să răspundă pentru evaziunea fiscală la scară largă practicată în Luxemburg în timpul mandatelor sale de premier.  

Liderii verzilor, ai extremei stângi și ai extremei drepte au spus recent că Juncker este lipsit de credibilitate și intenționează să formuleze o moțiune de cenzură și să ceară o reuniune extraordinară a Parlamentului European. Foarte vocali împotriva lui Juncker au fost și membrii grupului ALDE, conduși de Guy Verhofstadt.

Blooomberg: Președintele Comisiei Europene, Juncker, trebuie să demisioneze

Însă o astfel de moțiune de cenzură stă sub semnul eșecului după anunțul PPE, familia europeană din care Juncker a făcut parte: "O moțiune de cenzură împotriva Comisiei Europene ar slăbi atât Comisia cât și Uniunea Europeană ca întreg. PPE nu va permite asta", a scris liderul grupului PPE, Manfred Weber, pe Twitter.

Probabil că popularii se vor bucura de sprijinul social-democraților, care au reacționat fără fermitate în scandalul evaziunii fiscale din Luxemburg.

O investigație jurnalistică a International Consortium of Investigative Journalists relevă că 343 de companii au înfiinţat structuri financiare complexe pentru a „optimiza“ costurile cu taxele, adică pentru a plăti cât mai puţine taxe posibil. Jurnaliştii au publicat documente privind aproximativ 550 de acorduri fiscale cu Luxemburg din perioada 2002 – 2010. Juncker a fost premierul micului Ducat în perioada 1995-2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel